Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ét nyt drømmehus

Pia og Jens Schirmer har forvandlet et typisk 70’er-parcelhus og en ældre bygning fra 1919 til én samlet pragtvilla i let og lys New England-stil.

Det er rigtig svært at se

© Steen Evald

Familien Schirmer, købte for en række år siden et arkitekttegnet parcelhus nord for København. Huset var en Johan Christensen-villa opført i 1972 på knap 170 m². Dertil kom et ældre hus fra 1919, som de forrige ejere havde valgt at koble til hovedhuset via en korridor. Beliggenheden var den rigtige, huset var sundt og opført i en gedigen kvalitet. Men 70’er-huset levede ikke op til familiens boligdrømme. Det var for småt og for gult. Drømmen var et hvidt træhus.

Huset blev udvidet og forsynet med en førstesal. Her er nu tre rummelige værelser, et stort badeværelse og et tekøkken. Sidebygningen udgør i dag teenageafdelingen. Korridoren, der forbinder de to huse, valgte man at beholde, men den blev fordoblet i bredden. Den rummer husets hovedindgang og markerer grænsen mellem ungdomsafdeling og hovedhus.

I hovedhuset ligger forældreafdeling, køkken og stue. Når børnene en dag rykker hjemmefra, kan teenageafdelingen gå i dvale, og husets centrale funktioner være intakte. Næste led i ombygningen var selve hovedhuset – det blev skrællet helt ind til de nøgne indervægge. Næsten alle mellemvægge blev sløjfet. Tilbage var to store rum – det ene ført til kip. Dette rum indeholder nu alle fællesfunktioner: køkkenet, spiseafdelingen og dagligstuen.

I stedet for rum har man således skabt zoner. Og køkkenet er blevet husets kommandocentral. Med dets placering virker det som en rumdeler, der giver det store areal kroge på trods af, at det er ét rum. Det andet rum i hovedhuset er forældresoveværelset med eget bad.

Huset ligger smukt ved skov og sø, og træbeklædningen var derfor et oplagt valg.New England-stilen passer til naturens elementer, og et hus i træ har altid været Pia Schirmers boligdrøm. I det hele taget er Pia Schirmer begejstret for det udtryk og den patina, som træ opnår gennem tiden. Den store terrasse, der løber langs to af husets sider, venter kun på, at vejr og vind skal give den det rette udtryk.

Hele ideen med ombygningen var at skabe lys, luft og leverum. Og det er lykkedes. Der er ingen tvivl om, at dette er et drømmehus for familien.

Håndplukket til dig