Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Charmerende hus på 155m2 skal sættes i stand. Men hvordan?

Her finder du arkitektens bedste råd til den omfattende renovering.

Hej Lone,

Vi er en familie på fem, der har været heldige at få fingrene i et charmerende lille hus fra 1907.

Der er 155 m2 fordelt på stueetage og 1. sal + kælder. Og det hele skal sættes i stand.

På første sal er der fire værelser. Taget skal skiftes, så vi begynder på den etage.

Vi planlægger at beholde værelses-inddelingen og blot gøre klar til at etablere bad i det ene værelse (lægge afløb, trække vand osv.), så det er let at trylle et bad frem (med toilet) på første sal, når et af børnene er klar til at få ungdomsværelse i kælderen om et år eller tre.

Hvilket værelse på første sal skal vi forberede til bad?

Lige nu vil alle gerne sove på samme sal. Så sådan starter vi, selvom det betyder, at vi skal på toilet i stueetagen og i bad i kælderen. Det går jo ikke i længden.

Men første spørgsmål gælder køkkenet i stueetagen.

Fra trappeopgangen kommer man ind i en entre, som tager temmelig meget plads. Den kunne vi godt tænke os at inddrage til køkken ved at vælte en væg eller to.

Men hvordan får vi placeret køkkenet i det større rum?

Skal der også laves hul i væggen fra køkken-alrum ind til stuen for at få mere lys begge steder?

Hvis vi sløjfer entreen, hvor skal vi så gøre af skoletasker, jakker, sko og ...?

Alt godt, Jesper og Hanne

Kære Hanne og Jesper,

I skal da endelig ikke sløjfe entreen som det hyggelige men først og fremmest praktiske ankomstrum, hvor I kan komme af med sko, vådt tøj og tasker m.m. fra jer fem og jeres gæster.

Jeg vil i forbindelse med den nye køkkenindretning oven i købet udvide entreen lidt bag skorstenen for at få plads til et ordentligt bøjlearrangement med hylde ovenover og en lav skohylde nedenunder.

Den oprindelige skråvæg med dør til køkkenet blænder jeg og laver en ny direkte åben adgang lige efter væggen ved højskabene.

Det giver direkte lys til entreen fra køkkenvinduet og den nu lukkede, skråvæg møbleres med et lille skuffemøbel eller bord og spejl, så der er noget fralægningsplads til nøgler, m.m.

Køkkenet indrettes med den samme vinkel som nu, med to højskabe og vask ved vinduet, men suppleres med et nyt bord, hvor kogepladsen er rykket over, så der bliver mere arbejdsplads til højre for vasken.

Kogepladsen indrettes med en bordplade, der går rundt om hjørnet, hvor den ender i 40 cm dybde med plads til en pc-plads og hylde over med god vægplads til et stort ur eller billede.

Endevæggen indrettes med 4 store, høje vitrineskabe á 80 cm bredde, så I får masser af hyldeplads til glas, service, vaser, bøger, kogebøger osv., osv.

Selvfølgelig skal I åbne imellem alrum og stue, når I er i gang med håndværkere og støv.

Det vil være fantastisk med lys på tværs af huset, og det giver jer også mulighed for at udvide spisebordet, når I skal være rigtig mange.

Jeg har indrettet jeres stuer med forslag om en afdeling med reoler og skriveborde med god plads til flere ( børn og lektier / leg) samt en sofaafdeling med en lang, lav ”gallerihylde” på hele endevæggen, hvor der er god plads til billeder,- hængende og stående samt nips, planter og lamper.

Bedste hilsner, Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig