Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arkitektens råd til indretning af håndværkertilbud

Familie på tre søger råd til, hvordan de igennem indretningen kan udnytte pladsen bedre i deres nye hus.

Håndværkertilbud

Hej Lone,

Vi er en lille familie på tre, som har købt vores første hus. Et rigtigt håndværkertilbud, hvor det meste skal laves nyt, - el, gulve, vvs og nyt tag.

På sigt kan vi bygge til ud mod haven og få et eller to rum mere, men det kommer først senere.

I dag er den gamle ruminddeling lidt irriterende med et lille køkken og mini bryggers men til gengæld spildplads i en stor mellemgang.

Vi vil meget gerne have dit bud på en indretning, hvor der stadig er to værelser men et større køkken og i det hele taget bedre udnyttelse af pladsen.

Stuen er stor og her må du meget gerne komme med ideer til placering af møbler hvor især fladskærm er svær på grund af de mange vinduer mod haven.

Vi venter spændt og håber på svar.

Mange hilsener Mette og Ole.

Kære Mette og Ole,

Vindfang, bad og soveværelse ligger jo fint men det andet værelse blokerer for kikket til haven og derfor synes jeg, at I skal flytte værelset hen i modsatte ende af huset, hvor den gamle spisekrog ligger.

Det giver plads til en lys og rummelig spiseafdeling med kik til både vej og have, og hvis I så, som skitseret, åbner køkkenet og lægger det delvist sammen med bryggers-arealet, så bliver der også kontakt imellem køkken og spisebord.

Bemærk at jeg forestiller mig at jeres nye fjernvarmeunit placeres i et nyt skab, der lægges til vindfanget, så I ikke skal have den stående i køkkenet.

Vaskemaskine og tumbler bør kunne stå i jeres badeværelse.

Det er sandt at der ikke er mange vægge til fladskærmen i den ellers store stue. Placeres skærmen på den lange endevæg, kommer I til at sidde med ryggen ud mod stuen og alt det, der foregår der, og det er ikke særlig komfortabelt.

Brug i stedet endevæggen til reoler (lave reoler ved sofaerne og høje reoler bagved, så der er god plads til mapper, bøger osv.), og stil sofaen / sofaerne i vinkel, så I deler stuen lidt op, samtidig med at man sidder og kikker på fladskærmen i en fornuftig afstand.

Bagved sofaen, ud mod haven, kan I have et arbejdsbord stående og der er også fin plads til leg og måske en egoist- lænestol, som kan rykkes hen til sofaen, når I mangler en plads der.

Ved en senere tilbygning vil dele af havefacaden jo blive lukket, men hold det yderste glasparti åbent og hørende til stuen, så I stadig får lys ind den vej.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig