Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Arabisk-dansk møde i Dubai

Else og Tom Foyer har skiftet henholdsvis den østjyske muld og det amerikanske storbyliv ud med et liv i eksklusive omgivelser på en palmeø ud for Dubais kyst.

© Gert Skærlund Andersen

Dubai er en multikulturel metropol i De Forenede Arabiske Emirater. Kun cirka 20 procent af indbyggerne er såkaldte lokale. De resterende 80 procent kommer fra destinationer i mere end 100 lande. Heriblandt Randers i Danmark.

Danske Else Foyer og hendes familie bidrager i høj grad til til den internationale stemning i Dubai. Hun stammer fra en gård ved den østjyske by, hendes mand, Tom Foyer, er fra Chicago, og de sidste syv år har familien boet i Holland.

Nu bor de på, hvad der er blevet kaldt verdens 8. vidunder, nemlig en af de kunstige palmeøer, der er opført ud for eksklusive Dubais kyst. Familien rummer ud over Else og Tom Foyer de to sønner Jens på 14 år og Christian på 12 år.

–Vi flyttede til Dubai for cirka seks år siden på grund af Toms job, og vi elskede det straks. Solen skinnede hver dag, og der var hvide sandstrande overalt, så vi ledte efter en bolig ved vandet. Men det viste sig at være umuligt, siger Else Foyer.

© Gert Skærlund Andersen

Husets hall er i dobbelthøjde De kønne udvendige skodder i maurisk stil giver et fint mønster på væggen, når solen står ind. De blanke gulvfliser med indlagt bort går igen i hele huset og giver huset en særlig friskhed. Entrémøblerne består bl.a. af et par ophængte 2R-skuffemoduler fra Paustian. Den lette, elegante lysekrone i krom er fra Flos, og bænken er fra B & B Italia.

© Gert Skærlund Andersen

Fra soveværelset er der udgang til en mindre terrasse med udsigt ud over vandet mod næste gren. Fletstolene er fra Cane-line.

© Gert Skærlund Andersen

Foyer-familien blev positivt overraskede over, hvor fantastisk det er at bo ved vandet. Hun stammer fra en gård i det østjyske, og Tom Foyer fra Chicago. Men de lærte hurtigt at elske nærværet af vand.

© Gert Skærlund Andersen

Man kommer i en eventyrlig Tusind og én nat-stemning, når solen går ned over de arabiske huse på “Grenen” over for familien Foyers hus. Med sådan en udsigt er det ikke sært, at familien tilbringer meget tid på husets terrasser.

© Gert Skærlund Andersen

Foyer-familiens hus ligger majestætisk på palmegrenen med dobbelt carport og de mange forskudte terrasser som et markant udtryk. Den udvendige sandfarve virker naturligt i området og er med til at dæmpe den hårde sols reflektioner.

© Gert Skærlund Andersen

Det store soveværelse vender som opholdsrummene mod vandet og har vinduer både mod syd og øst. De to små borde under vinduet er fra Zanotta med ben i aluminium og plade i glas. Der står en lille DSR-Eames-stol ved bordene, og i hjørnet en Barcelona-stol af Mies van der Rohe.

© Gert Skærlund Andersen

Opholdsstuen ligger ligesom spisestuen ud mod vandet. Møbleringen domineres af en stor sofa og lænestole fra B & B Italia i henholdsvis gult stof og mørkebrunt læder. Som supplerende belysning ud over spots står der et par Tolomeo-standerlamper fra Artemide. Den store, hvide lampe, Double Shade, er fra Moooi.

© Gert Skærlund Andersen

Mad med udsigt Spisestuen vender mod vandet og byder dermed på en sjælden god udsigt. Spisebordet er i mørkt træ og fra B & B Italia. Stolene i krom og sort net er tegnet af Ray og Charles Eames og fra Vitra. Over bordet svæver en flok glaspendler fra Flos, Fuscia 12.

© Gert Skærlund Andersen

Foran opholdsstuen ligger den store terrasse mod sydvest. Her fornemmer man tydeligt afstanden til palmens næste “gren”.

© Gert Skærlund Andersen

Køkkenet har masser af skabe Else og Tom Foyer valgte et hvidt køkken i højglans. Gulvfliserne har en mere skiferagtig karakter end i resten af huset, men er lagt omhyggeligt i mønster med borter. Omkring bordet står et par barstole, Lem fra La Palma.

© Gert Skærlund Andersen

Arabisk hygge i det dansk-amerikanske hjem På øverste etage har Tom Foyer på den store terrasse monteret et telt fra Cane Line med mørkt forhæng i net. I teltet har parret placeret en stor flyder af en hjørnesofa.

© Gert Skærlund Andersen

Else og Tom Foyer har skiftet henholdsvis den østjyske muld og det amerikanske storbyliv ud med et liv i eksklusive omgivelser på en palmeø ud for Dubais kyst. Her har de dagligt arabisk sand mellem tæerne og har indrettet sig med hovedsageligt danske og hollandske designmøbler.

© Gert Skærlund Andersen

Udelivet har gode betingelser i familien Foyers hus. Hver terrasse byder på en overvældende udsigt.

© Gert Skærlund Andersen

I det store hus har Else og Tom Foyer også fået plads til et hjemmekontor, der er ganske dansk indrettet. Det store skab i mørkt træ på bagvæggen er fra Poliform.

© Gert Skærlund Andersen

Ren luksus for børn og barnlige sjæle. Else og Tom Foyer har indrettet en stor stue med kæmpe fladskærm, et poolbord og en masse musikinstrumenter. Tom Foyer spiller saxofon og fløjte, og de to drenge har allerede stablet et skoleorkester på benene.

Relaterede Artikler