Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Anderledes arkitektur

Et moderne hus i træ – som ikke må ligne de andre huse i området. Sådan lød den udfordrende opgave, som ægteparret Rikke Jespersen og Kim Thomsen satte arkitekt Jørn Johansen på.

© Lars Kaslov

Selvfølgelig kunne dette usædvanlige hus i Skanderborg ikke komme til at blive kaldt andet end ”Trekanten” i folkemunde.

Ægteparret Rikke Jespersen og Kim Thomsen bad arkitekt Jørn Johansen om at skabe et moderne træhus, der ikke lignede noget andet i området – og dét fik de. I en sådan grad, at huset i efteråret 2010 fik Skanderborg kommunes arkitektpris, fordi det er “et vovet hus med et moderne udtryk og oven i købet udført i træ.”

Folk kommer og fotograferer vores hus på alle tider af døgnet, og det er naturligvis fedt, at andre også synes godt om det hus, vi selv har været med til at skabe, siger Kim Thomsen.

© Lars Kaslov

Lys fra begge sider Husets midterafsnit er ét stort, lyst rum med både køkken, spiseafdeling og opholdsstue. Pejsevæggen er af kolumba-mursten fra Petersen Tegl. De røde velourgardiner skaber en fin og blød akustik i det store rum. Syverstolene har fået små filtsokker fra vukies.dk, så de ikke ridser gulvet.

© Lars Kaslov

Set fra syd ligner det sorte træhus nærmest stævnen på et skib. De to terrasser mod henholdsvis øst og vest har sol fra morgen til aften. For husets skarpe spids betyder, at solen ikke først skal passere en sydgavl, men kan vandre direkte fra den ene terrasse til den anden.

© Lars Kaslov

Det sortbejsede egetræskøkken fra Invita står på et fugefrit flydespartel-gulv fra ardex.dk. Det fås i mange farver. De små og lette Toldbod 120-pendler over corian-køkkenbordet er fra Louis Poulsen. Og tegneseriekatten Garfields humoristisk selvsmagende ord om sin egen spiselighed er malet direkte på væggen.

© Lars Kaslov

Rikke Jespersen og Kim Thomsen har fået et ret usædvanligt hus, der samtidig er børnevenligt. Deres to små drenge, Oskar på 1 år og Emil på 3 år, kan lege frit i haven, fordi de store vinduer i husets midte, også kaldet ”Kommandocentralen”, gør det muligt at holde øje med det hele udenfor.

© Lars Kaslov

Badeværelset ligger næsten helt ude i husets spids, så rummet spidser tydeligt til ned mod bruseafsnittet. De sort-hvide kontraster, de solgule håndklæder og glasvæggens aquamarintone skaber en moderne, unisexet nærmest havfrisk stil.

© Lars Kaslov

Så lidt skal der til de store hvide fliser fra gulv til loft giver bruseafsnittet karakter, fordi fugen er meget mørkegrå i stedet for gængs hvid. Armaturet Raindance er fra Hans Grohe, og fliserne fra Flisegalleriet.

© Lars Kaslov

Den trebenede sorte lampe fra Idémøbler bidrager med lidt varm og humoristisk boudoirstemning til det ellers stringente badeværelse. Blandingsbatteriet på corianbordpladens vask er fra Vola – i en usædvanlig, sortlakeret udgave.

Håndplukket til dig