8 drømmehuse i skoven du kan flytte ind i

Mærk skoven bruse og bliv ét med naturen i disse fascinerende skovhuse. Book eller byg dem NU!

Det lille hus i skoven
© Studio YOD / Andrey Avdeenko

Nogle vil helst holde ferie ved vandet. Andre foretrækker byer eller bjerge. Og så er der os, der har det allerbedst, når vi befinder os inde i en skov.

Heldigvis er verden fuld af eventyrlige måder at opleve skoven på. Fra Ukraine til USA er der i dag et stort udbud af feriehytter, designpavilloner og hyggelige huler i træerne, som man både kan leje, besøge eller bygge.

Luksuspavillon i ukrainsk skov

Ude midt i skoven i Ukraine har tegnestuen Studio YOD skabt nogle luksuøse feriehuse med store panoramavinduer, der åbner sig op som et spejl ud mod naturen.

Konstruktionen er letvægts. Det betyder blandt andet, at pavillonerne kan samles uden at gøre skade på naturen. Væggene er i egetræsfinér. Loftet er i lærketræ og den omkringliggende skov er i fyr.

Relax Park Verholy
© Relax Park Verholy

Hytterne i den ukrainske skov er en del af et større ferieresort: Relax Park Verholy. I den ukrainske afslapningspark er de omgivende fyrretræer overalt en aktiv medspiller i oplevelserne.

Træhytte og skaterbane
© The Cinder Cone

The Cinder Cone kaldes dette lille paradis, som nogle venner i 2014 byggede på en bakkeskrænt i staten Washington i USA. Nogle af vennerne var udlært håndværkere, andre lærte kunsten, mens de arbejdede på træhytterne i Skamania County.

En særlig attraktion ved The Cinder Cone er, at vennerne også byggede både en skaterbane og et udendørs træopfyret spabad.

Man kan ikke leje sig ind i træhusene i Skamania County, men man kan slå sig sammen med vennerne og bygge noget lignende, hvis man har rådighed over nogle træer i en dansk skovidyl.

Langt fra Las Vegas
© Airbnb

Træhytten på pæle ligger i Californien midt i en vild skov med mægtige Redwood-fyrretræer.

Hytten kan lejes via Airbnb for et overkommeligt beløb. Udlejeren skriver, at der er gode muligheder for at få glimt af vilde dyr som ræv, rødlos, hjort og bjørn.

Det er der sikkert nogle, der vil blive skræmt væk af, men for andre lyder det som det rene paradis. Eller som udlejeren selv skriver:

- Hvis du elsker Las Vegas, så er det her helt sikkert ikke noget for dig.

Luksus træhus
© La Piantata

Oliventræer er mildest talt også en slags træer, og sådan en oliventræs-plantage er der udsigt til fra dette smukke træhus, der er beliggende midt i hjertet af Toskana.

Drøm dig væk i de flotte billeder her af The Black Cabin, som træhuset i La Piantata hedder. La Piantata er i øvrigt et ferieresort med flere forskellige indkvarteringsmuligheder, blandt andet to træhuse.

Træhytten ved Atlanta
© Airbnb

Denne træhytte ligger midt i en skov, men samtidig kun få minutter fra downtown Atlanta i Georgia (USA). Det er kun et plus, at hytten med gangbroen giver mindelser på den store skala om vor barndoms forsøg på selv at bygge træhytter.

Glashuset
© Candlewood Cabins

Skoven må præsentere sig usigeligt smukt og i cinemascope bag de beskyttende glasvægge i denne glashytte.

Hytten ligger i Wisconsin i USA og kaldes meget passende for The Glass House. Hytten er en af flere ferieboliger, som kan lejes i det skovrige ferieparadis, Candlewood Cabins.

Hytte af genbrugsvinduer
© http://www.lilahhorwitz.com/filter/interiors_exteriors/window-house

Mellem høje træer i West Virginia har Nick Olsen og Lilah Horwitz bygget en drømmehytte af genbrugsvinduer. Udgiften har været beskedne 500 dollars.

Hvis man har grunden med træerne, er det bare om at komme i gang. Beløbet er jo meget mindre end det, man kan komme til at slippe for en uge i et skovfyldt ferieresort.

Læs mere om huset lavet ud af genbrugsvinduer her på BO BEDRE.

Bambushytte i 6 etager
© Ewao

Nogle steder i verden bygger man bæredygtige bygninger af bambus. Bambus er ganske vist ikke et træ, men en græsart. Bambus kan dog i sin vækst være ligeså højtvoksende som træer.

Det benytter den indonesisk-amerikanske arkitekt Eloa Hardy sig af på Bali. Her bygger hun og sine lokale håndværkere bambushytter, der rækker op i 6. sals højde.

Læs mere om Eloa Hardys bambushytter her på BO BEDRE.

Hobbit hytten
© Chateau de Soleil

Er du fan af hobbitterne og Ringenes Herre, så kan du også booke dig ind i en Hobbit-hytte i The Black Hills i South Dakota i USA. Her er der både skov og runde vinduer og døre i Tolkien-gæstehuset.

Se mere om Hobbit-hotellet her på BO BEDRE.