Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grundet pladsmangel skal garagen laves til teenageværelse

Familien har to løsningsforslag. Arkitekten kommer også med sine bedste råd.

Hej Lone,

Vi har i den grad pladsmangel og har i den forbindelse ansøgt kommunen og fået tilladelse til at ombygge vores garage, så vi får det manglende værelse, som vores teenager virkelig mangler.

Vi tænker, at der er flere muligheder.

1: Eksisterende garageport mod vejen kan ændres til vinduesparti med dør eller:

2: Vi kan blænde helt her og i stedet lave et nyt vindue mod haven. Hvis vi blænder mod vej opstår det problem at blændingen vil være meget synlig da vi ikke kan regne med at finde tilsvarende mursten – huset er fra 60´erne.

Den beslutning vil vi gerne have hjælp til samt forslag til indretning. Med ny isolering og gipsvægge bliver rummet 3,4 m x 4.8 m.

Adgang til det nye værelse skal ske via vores stue uanset facadeløsning.

Bedste hilsener familien Jensen

Kære familien Jensen,

Nu ved jeg jo ikke hvor meget liv der er på jeres vej, men er det en almindelig villavej, er det meget rart at kunne følge lidt med i, hvem der kommer forbi.

På samme vis som vi oftest placerer køkkenet mod vejen og indgangen for at kunne følge lidt med og vinke til naboerne.

Samtidig vil det også være helt oplagt at lave en adgang til haven fra det nye værelse og få et dejligt dagslys ind her fra syd.

Jeg vil derfor foreslå at I laver begge dele.

Åbningen mod vejen behøver ikke at være så bred og heller ikke oplukkelig, når der er udgang i den anden ende af værelset mod haven.

I forhold til jeres køkkenindretning og spisebordets placering kan I vælge at placere værelsesdøren enten tættest på køkkenet – hvilket freder stuehjørnet, eller i hjørnet ud mod haven. Jeg ville vælge den første løsning, da det giver en meget naturlig adgang og et godt flow i forhold til jeres alrum.

Med hensyn til facaden, hvor I ikke længere kan få tilsvarende mursten, så kan I vælge at beklæde hele garagens bredde med en smuk bræddebeklædning, som skal passe med de partier af træ, der allerede er på jeres hus, enten på gavlene eller måske under vinduerne.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund

Relaterede Artikler