Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Annekset skal indrettes til gæstehus

Men indretningen af det lille hus bliver udfordret af skråvægge.

Anneks med risiko for buler

Kære Lone,

Vi har købt et dejligt hus, som vi har brugt næsten hele 2019 på at renovere.

Nu mangler vi desperat et gæsteværelse, da vi inddrog det eneste ekstra værelse i huset til vores køkken-alrum.

Ved siden af huset har vi en garage med indgang i gadeplan. Der går en trappe langs garagen op til haven og vores hus.

Over garagen er et dejligt lille anneks, hvor vi har etableret en træterrasse udenfor.
Dette lille hus tænker vi at indrette til “gæstehus” med bad og toilet, plads til fryser og nogen hylde- eller skabs opbevaring.

Gerne også et lille arbejdsbord til gør-det-selv manden i huset. Vi vil også gerne kunne bruge toilettet i det daglige, når vi arbejder i haven.

Varmen skal komme fra en luft-til-luft varmepumpe, som endnu ikke er installeret
Huset er kun 14 m2 indvendigt målt (B. 365 x L. 530 cm).

Lofthøjden svinger fra kun 113 cm, stiger til max 260 under kip og falder igen ved front af huset til 234 cm, hvor indgangsdøren er i dag samt et lille vindue.

Vi har et vinduesparti med dør i mahogni i overskud fra renovering af huset, og det vil vi gerne sætte i ud mod terrassen. Det måler B. 179 x H. 202 cm.

Der er et lyst kliktrægulv og hvidskurede vægge

Vi håber så meget at modtage et forslag fra jer.

Solskinshilsener fra Inger.

Kære Inger,

Du skriver ikke noget om hvorvidt I vil bruge det nye glasparti med dør som hovedindgang, så man kan blænde døren i gavlen, eller om I gerne vil beholde den?

Derfor er der to løsninger, den med bevarelse af gavldøren først.

Til højre for døren bygger I et lille badeværelse med toilet, vask og bruseniche.

Hjørnet vinkles af så der er god passage hen til arbejdsafdelingen, hvor hele væggen efter badeværelsesvæggen udstyres med hylder og på gulvet et arbejdsbord på hjul, 80 x 160 cm, der kan svinges rundt efter behov: Enten når det er rart at stå og arbejde henne foran det nye glasparti eller når gæstedivanen skal i brug og slås ud til 140 i bredden.

Til venstre for gavldøren bliver der et vægstykke velegnet til at placere to højskabe op ad, hvor det ene er jeres skabsfryser og det andet til almindelig opbevaring.
Den usædvanlige taghældning er stiplet ind på planen, så man får en idé om, hvornår der bliver for lavt til andet end at sidde eller ligge.

Titlen på mit indlæg er mere for sjov, for man kan sagtens have en gæsteseng stående under et lavt loft på 113 cm højde. Det er endda ret så hyggeligt at ligge der, tænker jeg.

Den anden løsning, hvor gavldøren ændres til et vindue, kan have badeværelset helt samme sted, med fryseren i hjørnet og lave reoler hen til badeværelset. Arbejdsbordet udfor glaspartiet og to senge stående i hjørnet, som så kan skubbes sammen, når der er gæster.

Bedste hilsner Lone.

© Lone Barslund – A

© Lone Barslund – B

Relaterede Artikler