Pavlova med jordbær, rose og hvid chokolade

En flot og lækker dessert med marengs, flødeskum og masser af friske bær. Velbekomme!

Atelier Ea pavlova kage

© Atelier Ea

Atelier Ea pavlova kage

© Atelier Ea

Pavlova er en af mine yndlingsdesserter. Den er af australsk oprindelse og består af en marengskage med et sprødt ydre og et lækkert snakset indre. Lige inden servering pyntes kagen med med letpisket flødeskum og masser af friske bær. Velbekomme!

Atelier Ea pavlova kage

© Atelier Ea

Det skal du bruge:

Til marengs

120 gram æggehvide

En knivspids fint havsalt

220 gram sukker

1 tsk majsstivelse

1 tsk hvidvinseddike

1 tsk rosenvand

Til servering

250 ml flødeskum

500 gram jordbær

100 gram hindbær

En plade hvid chokolade til at høvle chokoladeskåner af

Atelier Ea pavlova kage

© Atelier Ea

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 130 C almindelig ovn.

  2. Rør sukker og majsstivelse sammen. Sæt til side.

  3. Klargør en bageplade med bagepapir; tegn en cirkel med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir. Sørg for at vende papiret med tuschen nedad, så det ikke smitter af på kagen.

  4. Pisk æggehvider og salt skummende ved lav hastighed, ca. 2 minutter. Jeg bruger min Kitchen Aid, så jeg har hænderne fri. Sæt herefter hastigheden op på højeste indstilling og tilføj 1-2 spiseskefulde af sukkerblandingen mens der piskes. Pisk indtil marengsen er sej og luftig. Vend hvidvinseddike og rosevand i marengsen.

  5. Hæld marengsen ud på bagepladen og brug en palet til at brede den ud til cirklens kanter og lav en fordybning på 2 cm i midten.

  6. Bag marengsen i 90 minutter.

  7. Lad bunden køle af inden den flyttes over på et fad.

  8. Pisk fløden til en let skummende skum og fordel den ud over kagen lige inden servering. Pynt med friske bær og chokoladespåner.

Atelier Ea pavlova kage

© Atelier Ea