Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Muslinger i øl og hyldeblomst

Muslinger er en klassiske i det franske køkken og med god grund - de smager himmelsk og er nemme at tilberede.

© Atelier Ea / Camilla Drost

Muslinger i øl og hyldeblomst

Af Atelier Ea / Camilla Drost

Muslinger er en klassiske i det franske køkken og med god grund - de smager himmelsk og er nemme at tilberede, idet de ikke så nemt bliver overkogt. I denne version damper jeg muslingerne i øl, citron og hyldeblomst, som er en skøn sommerlig kombination til muslingerne.

Muslinger i øl og hyldeblomst

(2 personer som hovedret / 4 personer som forret)

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 1 bladselleri
  • 2 stilke frisk timian
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 skærme hyldeblomster
  • 2 dl øl
  • 1 dl fløde, 38 %
  • Havsalt og peber
  • 1 citron
  • Brød til servering

Fremgangsmåde

  1. Skyl muslingerne i koldt vand og skrub dem med en stiv børste. Skæg fjernes med en lille skarp kniv.
  2. Skræl guleroden og skær gulerod, skalotteløg og bladselleri i små tern.
  3. Varm olien op ved middel varme i en gryde, som er stor nok til at rumme alle muslingerne.
  4. Kom gulerod, skalotteløg, bladselleri og timian i og lad det sautere i et par minutter indtil grøntsagerne begynder at tage farve.
  5. Hæld øl på og skru op på fuld varme. Når øllen koger tilsættes de rensede muslinger, et par drys salt, friskkværnet peber og hyldeblomster.
  6. Luk gryden med et tætsluttende låg.
  7. Lad muslingerne dampe i øllen. Ryst gryden et par gange undervejs, så muslingerne bytter plads.
  8. Tilsæt fløde efter 3-4 minutter.
  9. Efter yderligere 1-2 minutter skulle muslingerne gerne have åbnet sig.
  10. Hvis ikke kan de gives et par minutter mere - men endelig ikke for længe, da de ellers vil blive hårde.
  11. Server straks muslingerne med frisk citronsaft og brød til.
  12. Pynt med et par friske hyldeblomster og timian.

© Atelier Ea / Camilla Drost

© Atelier Ea / Camilla Drost