Mød BO BEDREs nye blogger - Camilla fra Blueberrytales

I Camilla Drosts køkken får du det bedste af alle verdener: lækre kager og desserter, farverige eksotiske retter og billeder, der næsten gør opskrifterne til kunst.

Camilla Drost

© Camilla Drost

Camilla Drost er uddannet jurist og autodidakt fotograf. Det kan man hverken smage på hendes opskrifter eller se på hendes billeder.

På sin blog blueberrytales.com har hun nu delt sine opskrifter og rejseoplevelser siden 2014. Rejseoplevelser og inspirationsture rundt omkring i hele verden har siden starten været hendes passion. Sammen med sin kæreste, Mikkel, har hun været så vidt omkring som Marrakech, Tokyo og San Francisco.

Fra Nørrebro over Tokyo til Svendborg

Indtil nu har de fleste af hendes blogpost på hendes engelsksprogede site, blueberrytales.com, handlet om mad og opskrifter. Maden har hun lavet i sin lejlighed på Nørrebro i København, og billederne har hun taget i et nordvendt værelse i lejligheden, 2 timer før solen går ned.

Nu har Camilla og Mikkel købt en murermestervilla med en gigantisk have i Svendborg. I fremtiden er det derfor planen, at bloggen også skal handle om dyrkning af egne urter og grøntsager og andre ting, hvor hendes nye udendørs legeplads kan komme i spil.

Det er sjældent, at vi på BO BEDRE støder på blogs, hvor det visuelle og det faglige går så smukt hånd i hånd. Derfor vil vi fremover dele noget af de bedste indhold fra blueberrytales med vores læsere. Her er til at begynde med et lille interview med Camilla Drost, så du kan lære hende lidt bedre at kende.

Begyndelsen

© blueberrytales.com

Hvorfor begyndte du at blogge?

Jeg startede bloggen op under mit jurastudie som et kreativt afbræk fra de tunge bøger. Med tiden er jeg blevet bedre til at tage billeder og skrive, og jeg har fundet ud af, at det er vildt spændende, så bloggen fylder meget mere i dag, end den gjorde, da jeg startede.

Hvor kommer din passion for mad fra?

Det startede, da jeg flyttede hjemmefra og mødte min kæreste, Mikkel, så begyndte vi at rejse rigtigt meget. Det var i den forbindelse, det begyndte at gå op for mig, hvilken verden der er af mad derude, og hvor meget rigtigt spændende mad man kan lave.

Internationalt køkken

© blueberrytales.com

Hvilke madtrends synes du er mest spændnede i øjeblikket?

Det er lidt et mix. Det nordiske køkken med årstidsbestemte lokale varer er rigtigt spændende. Ellers det marrokanske køkken. Den smagspalet er virkelig lækker at tage ind og mixe med vores egne ingredienser. Vi bor i øjeblikket på Nørrebro, så vi har adgang til alle mulige lækre ting i de små butikker. Det kan for eksempel være rosenvand, granatæblemolasse eller saltede citroner. De ingredienser giver en helt særlig kraftig og dynamisk smag til for eksempel gryderetter.

Har du nogle yndlingsingredienser?

Jeg prøver at bruge årstidens grøntsager. Og så elsker jeg at supplere med blomster i min madlavning, både tørrede og friske. Ud over det marrokanske køkken er jeg også vild med japansk mad. En ingrediens som matcha kan man bruge mange steder. Det er grøn lidt bitter, men lækker te, der bliver knust til pulver.

Billederne

© blueberrytales.com

Udover dine opskrifter, så springer dine smukke billeder også i øjnene. Hvordan bliver de til?

Billederne tager jeg her i soveværelset. Vi har en rigtig fed bagggrund, jeg kan bruge. Vinduet i vores soveværelse er nordvendt, og det er ideelt, hvis man vil bruge naturligt lys, og det, synes jeg, er det eneste, der duer. Jeg tager typisk billederne, 2 timer før solen går ned. Der er lyset perfekt

Har du ellers nogle gode tips og tricks til at tage gode billeder?

Jeg tager altid udgangspunkt i, hvad historien er bag den opskrift, jeg vil præsentere. Jeg vil gerne formidle en unik stemning i billedet, så det er mere end bare endnu en ret, man kigger på.

Blueberrytales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

Relaterede Artikler