Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Clover Club med jordbærtwist

Afslut dagen med en frisk og cremet cocktail.

© Atelier Ea / Camilla Drost

Clover Club med jordbærtwist

I min verden findes der intet bedre end at afslutte en sommeraften på verandaen med en cocktail i hånden. I år er denne version af cocktailen fra før den amerikanske forbudstid min go-to drink. Jordbærsiruppen kan forberedes nu og opbevares på køl henover sommeren – så har du den altid ved hånden, når lysten til en læskende cocktail melder sig.

Clover Club laves ved at shake alle ingredienser sammen med en æggehvide, hvilket løfter alle smagsnuancerne i cocktailen og giver en lækker cremet konsistens. Sørg for at vælge en gin af høj kvalitet – jeg foretrækker Geranium gin til netop denne cocktail.

God sommer!

Se opskriften nedenfor

© Atelier Ea / Camilla Drost

Clover Club med jordbærtwist

Det skal du bruge:

Til jordbær- og rosensirup

  • 500 gram friske jordbær
  • 2 spiseskefulde tørrede rosenblade
  • 250 ml vand
  • 500 gram sukker

Til cocktailen

  • 50 ml god gin
  • 10 ml jordbær- og rosensirup
  • 10 ml Campari
  • 20 ml citronsaft
  • 1 æggehvide
  • 2 friske jordbær i kvarter
  • 1 dl isterninger

Sådan gør du:

Til jordbær- og rosensirup

  1. Fjern stilkene fra jordbærerne og del dem i kvarter.
  2. Kom jordbær, rosenblade og vand i en kasserolle og lad det koge i 20 minutter under låg.
  3. Lad jordbærvandet passere gennem en sigte – lad være med at presse jordbærerne. Afmål 250 ml jordbærvand og hæld det tilbage i kasserollen sammen med sukker. Bring lagen i kog og fjern straks fra varmen. Rør rundt for at opløse sukkeret. Opbevar i en glasflaske i køleskabet.

Til cocktailen

  1. ”Dry shake” alle ingredienserne (undtagen isterninger) i en shaker i cirka 30 sekunder indtil æggehviden er emulgeret og bærerne er pulveriserede. Tilføj isterningerne og shake igen indtil cocktailen er kold. Passer gennem en fin si og server cocktailen i en champagneskål.

Relaterede Artikler