Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Cacio e Pepe med ramsløg

Ramsløg tilføjer dine retter en skøn mild smag af hvidløg.

© Atelier Ea, Camilla Drost

Cacio e Pepe med ramsløg

De første ramsløg er begyndt at kigge op fra skovbunden. Ramsløg tilføjer dine retter en skøn mild smag af hvidløg. I denne opskrift har jeg tilføjet ramsløg til en af mine yndlings pastaretter; den italienske Cacio e Pepe.

Det skal du bruge

  • Havsalt til pastavand
  • 150 gram spaghetti (tørret)
  • 50 gram smør, delt i firkanter
  • 1 teskefuld sort peber, friskkværnet
  • 50 gram Parmigiano Reggiano, fint revet
  • 10 ramsløg
  • 40 gram pecorino, fint revet

Sådan gør du

  1. Bring mindst 2 liter saltet vand i kog i en stor gryde. Tilføj pastaen.
  2. Lad pastaen koge indtil 2 minutter før den er al dente.
  3. Tag 2,5 dl pastavand fra og stil til side. Si pastavandet fra pastaen.
  4. Smelt 25 gram smør i en pande over medium varme.
  5. Tilsæt peber og lad det stege i cirka ét minut, mens der røres.
  6. Tilsæt 1,5 del af det reserverede pastavand til panden og bring det i kog.
  7. Tilføj den kogte pasta og 25 gram smør.
  8. Skru ned på lav varme og tilføj Parmigiano Reggiano. Vend pastaen indtil osten er smeltet.
  9. Tilføj ramsløg cirka 30 sekunder før pastaen er al dente.
  10. Vend pastaen med ramsløg indtil de falder sammen.
  11. Tag panden af varmen og tilføj pecorino.
  12. Vend pastaen igen indtil osten er smeltet, og pastaen er al dente.
  13. Tilføj mere pastavand, hvis saucen virker for tør.
  14. Server straks.

Relaterede Artikler