©

Verdens bedste studiebygninger på Frederiksberg

Det nye campus for Copenhagen Business School skal bestå af flere nye byrum, der til sammen skaber verdens bedste studieområde.

C.F. Møller og C.F. Møller Landscape har i samarbejde med Transform og Moe netop vundet konkurrencen om det nye bycampus for Copenhagen Business School, CBS, der skal skabe verdens bedste byintegrerede campus og tiltrække studerende fra hele verden. Samtidig vil der vokse et offentligt byrum op midt på Frederiksberg. Den nye plan er baseret på at skabe fire forskellige nye byrum, som rækker fra klassiske pladsrum omkring metrostationerne til en uformel og rekreativ grøn park i midten af campus.

  • En af planens strategier er, at nye bygninger skal have et forholdsvis lille fodaftryk. Det giver mest mulig rum til byrum og byliv. Tætte, kompakte, multifunktionelle bygninger med grønne tagflader sikrer en grundlæggende fleksibilitet, hvor uderum mødes, og hvor både eksisterende og nye bygninger kan ændre indhold og udtryk, Bygningerne integreres i endnu højere grad med landskabet, og forskelligheden kommer fornemt til udtryk i en holistisk sammensmeltning mellem bygning og landskab, forklarer Julian Weyer, der er partner & arkitekt, C.F. Møller Seks hold var inviteret til første fase af konkurrencen, ledet af BIG, COBE, Juul Frost Arkitekter, Schønherr Tegnestuen Vandkunsten og C.F. Møller. I anden og afgørende fase var C.F. Møller oppe imod COBE og Tegnestuen Vandkunsten.