© B&B Italia

Udstilling i Rom med Zaha Hadids spektakulære design

Et år efter at den iranske stjernearkitekt Dame Zaha Hadid døde, kan man nu opleve en fantastisk retrospektiv udstilling af hendes design og arkitektur Maxxi-museet i Rom, som hun selv tegnede.

Verden blev kedeligere, da Zaha Hadid 31. marts 2016 døde. Den fantastiske iransk-fødte designer og arkitekt har stået bag nogle af de seneste 20 års mest fantastiske, spændende og stilskabende bygninger, ligsom hendes møbelkollektioner altid var både udfordrende og indbydende.

Nu kan man se en stor del af Zaha Hadids livsværk samlet i en omfattende og meget flot retrospektiv udstilling i MAXXI – Museo nazionale delle arti del XXI secolo i Rom. Zaha Hadid har selv tegnet museet, som fejrede sin åbningsfest i 2010, og det er derfor et helt naturligt valg, at udstillingen finder sted her.

Udstillingen hedder Saha Hadid in Italia – Zaha Hadid i Italien, og fokuserer på de mange bygninger og design, hun har udført i Italien, som på mange måder var hendes andet – eller tredje – hjemland: Hun boede størstedelen af sit liv i England, hvor hun sågar blev hædret med titlen Dame i 2012, men udførte også meget arbejde i Italien.

Udstillingen Zaha Hadid in Italia præsenterer en gennemgang af disse værker, der portræteres i modeller, færdige design og fotografier af Hèléne Binet, der fulgte Zaha Hadid de sidste mange år af hendes liv.

Udstillingen Zaha Hadid in Italia er netop åbnet og løber frem til 14. januar 2017. Du kan læse mere om udstillingen på Maxxis hjemmeside, hvor man også kan købe billetter.

© Citco
© B&B Italia
© Mario Merz
© Mario Merz
© Mario Merz