Stort BIG-design indviet i Stockholm

Bjarke Ingels Group står bag et storslået design ved Stockholms skønne nationalpark Gärdet.

BIG bygning arkitektur stockholm Gärdet
© BIG/Laurian Ghinitoiu

79&Park

Ved kanten af Stockholms berømte nationalpark Gärdet ligger Bjarke Ingels Groups nyeste design. Designet fremstår som et 25.000 kvm. stort landskab, hvor de kaskaderende boliger nærmest skaber et beboeligt trælandskab. 79&Park, som bygningen hedder, er udtænkt til at kombinere herlighederne ved et hjem i forstæderne med den høje boligkvalitet ved et liv i byen.

79&Park er et fabelagtigt samarbejde mellem Bjarke Ingels Group og Oscar Properties, hvor det omstændige design har resulteret i en imponerende bygning i cedertræ og glas med en bølgende profil.

BIG bygning arkitektur stockholm Gärdet
© BIG/Laurian Ghinitoiu

Intimitet og rolighed

Boligerne har private haver, men samtidig en fantastisk udsigt fra penthouse-lejlighederne udover Stockholm og nationalparken. Set fra afstand fremstår 79&Park som en menneskeskabt bjergskråning, der skaber en urban oase midt i Stockholm. Samtidig giver designet en tæt intimitet og rolighed for beboerne, der giver en følelse af at tilhøre en større helhed. Desuden giver det unikke design en struktur og sammenhæng mellem boligerne og nationalparken.

BIG bygning arkitektur stockholm Gärdet
© BIG/Laurian Ghinitoiu

Verdensarkiteker

Ud af de 169 boliger i 79&Park er hele 159 blevet solgt på trods af, at hele ejendommen først forventes at stå færdigt i fjerde kvartal af 2018. Bybilledet i Stockholm er generelt under stor udvikling, da der den 8. november blev løftet sløret for både 79&Park og Norra Tornen, som Oscar Properties står bag. Det er yderst sjældent, at en hovedstad kan indvie to så ikoniske designs fra så anerkendte verdensarkitekter på en og samme dag.

BIG bygning arkitektur stockholm Gärdet
© BIG/Laurian Ghinitoiu