© Bjarke Ingels Group, Designboom

Sådan ser Bjarke Ingels New York-byggeri ud lige nu

Se her, hvordan Bjarke Ingels Groups lejlighedskompleks inspireret af København langsomt rejser sig på West 57th Street.

Når man som dansk journalist vil i kontakt med den danske virksomhed Bjarke Ingels Group, bliver man omstillet til en topprofessionel Head of Communication-person i New York. Det siger alt om BIG, som på ganske få år har etableret sig som en af de mest progressive arkitektfirmaer i Skandinavien.

BIGs ene hovedkontor ligger i New York, og det er også her, på West 57th Street ned til Hudson River, at Bjarke Ingels kæmpestore beboelsesejendom med 900 lejligheder på 32 etager begynder at finde form.

Planen er, at byggeriet skal stå færdigt i 2015, og kort fortalt er det en fusion af to arkitektoniske bykulturer - den amerikanske klods, som skyder lodret i vejret, og den europæiske, der har ndre gårdhaver. Bygningen har samme grund fået kælenavnet ”the court scrabe”, gårdskraberen, og den skråner i niveaudelte etager, som er typiske for BIG's projekter.

Det velrenommerede designsite Designboom følger processen fra dag til dag. Billederne fra byggeriet er helt aktuelle og viser, hvordan de mange etager gradvist bygges op og giver en helt ny visuel og levende oplevelse ved den gamle flodbrink.

Bjarke Ingels Group vandt den meget prestigefyldte konkurrence om byggeriet i 2012, og videoen herunder viser bygherrens præsentation af placeringen i fugleperspektiv.

W57 kommer til at stå som en skarp diamant i metropolens verdensberømte skyline, og dermed kommer et særligt københavnsk element ind i bybilledet, de grønne miljøer INDE i, påog omkring beboelsesejendommen - noget, newyorkerne har tørstet efter længe.