©

Olympisk pressecenter omdannes til kreativt centrum

Hvad gør man med de bygninger, der opføres til at udfylde bestemte funktioner under Olympiske Lege? London har løsningen.

Den britiske tegnestue Hawkins/Brown har offentliggjort deres plan for ombygningen af Here East, som var det tidligere pressecenter under de olympiske lege i London i 2012. Stedet skal om et par år huse kontorer og studios for en række etablerede globale virksomheder, der kommer til at bo side om side med nogle af Øst-Londons mange små kreative virksomheder. Den fleksible bygning bliver præget af fællesområder, hvor der både kan arbejdes og networkes. Midten af bygningen kommer til at rumme en fælles gårdhave, der kan bruges til events, og hvor medarbejdere fra de forskellige store og små virksomheder mødes, deler ideer og, hvis alt går vel, får en unik mulighed for at skabe samarbejder på tværs af de forskellige enheder.

Udover kontorfaciliteterne bliver den nærliggende kanal indarbejdet i miljøet med cafeer, restauranter og butikker. Ombygningen starter i oktober 2014 og skal være færdig i begyndelsen af 2016.