©

Norman Foster skal tegne ny super-lufthavn i Mexico

Den britiske arkitekt Lord Norman Foster har netop vundet konkurrencen om at bygge en ny gigantisk og banebrydende international lufthavn i Mexico.

Den britiske arkitekt Lord Norman Foster, der står bag ikoniske bygningsværker som Millenium Bridge og Swiss Re i London, Stansted Lufthavnen og Commerzbank i Frankfurt - to name a few - har netop vundet konkurrencen om at bygge en ny gigantisk og banebrydende international lufthavn i Mexico.

Med sine 555.000 m2 bliver den en af verdens største. Den skal konstrueres af et superlet, gigantisk grid, der består af stål og glas, der visse steder spænder 170 meter. Bygningsskallen skaber en lufthavn i et stort rum, som både er nemt at overskue og finde rundt i for passagerne, og som samtidig bliver ekstremt bæredygtigt. Servicefunktionerne kommer til at ligge under bygningen, så alle rør og installationer ikke kan ses, når man opholder sig i bygningen. Konstruktionen kommer til at udnytte energien fra solen, samle og genbruge regnvand og give de rejsende en fantastisk udsigt til omgivelserne. Målet er at skabe en LEED Platinum-bygning (Leadership in Energy and Environmental Design), der er den højeste amerikanske miljøcertificering, og bygningen er designet til at udnytte den tørre klima, hvor frisk luft cirkuleres i bygningen udefra, så indeklimaet er behageligt, og ambitionene er at det slet ikke skal være nødvendigt at bruge hverken kunstig opvarming eller nedkøling.

Hvornår bygningen er klar til at modtage de første passagere er stadig uvist.