© Namgoon Sun/Moon Hoon

Koreanerne vil bo på en anden planet

Her er fremtidens parcelhus. Og ja, det ligner noget from outer space. Det sydkoreanske arkitektfirma Moon Hoon har lanceret et familiehus med navnet Star Wars.

Sydkoreanske arkitekter er enormt visionære, og som mange asiater tænker de i løsninger, der trækker familierne ud af de overbefolkede byer, uden at omkostningerne for mennesker og miljø bliver for store.

Her er Star Wars-huset tegnet af det vilde Seoul-baserede arkitektfirma Moon Hoon og opført i 2013. Det ser ud til lige at være landet i et søvnigt forstadskvarter, og det er også meningen, at formen leder tankerne hen på science fiction-film - og en fremtid, hvor vi indretter os mere lyst, sjovt og praktisk.

Huset med helt enkle grå betonfacader har tre etager, og familien råder over i alt 451 m2, men selve bygningskroppen skråner opad, så grundplanen ikke optager for meget plads. Det er nemlig vigtigt for koreanerne at få så meget grønt som muligt, da pladsen er sparsom, selv i oplandet til metropolerne.

Samtidig er opbevaring tænkt ind i selve arkitekturen med indbyggede træreoler og skabe, der i sig selv giver en designoplevelse.
Foto: Namgoon Sun/Moon Hoon
Arkitektfirma: Moonhoon.com