Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Danske arkitekter viser de første billeder af OL-bygning

3XN står bag Den Internationale Olympiske Komités nye hovedsæde i Schweiz. Se bygningen, der er inspireret af en atlets krop ...

Det danske arkitektfirma 3XN har netop offentliggjort de første skitser af et af de mest spændende projekter i årevis, Den Internationale Olympiske Komités, IOC's, nye domicil ved Geneve-søen i Schweiz.

Placeringen i det naturskønne Lausanne er ikke tilfældig - her ligger i forvejen IOC's ikoniske Chateau de Vidy, som skal bevares, og er tænkt ind i 3XN's planer. Det er en balanceakt, for dels skal det gamle parkområde og slottet respekteres, men samtidig er der behov for ultramoderne løsninger, der bringer sportsånden ind i fremtiden.

Her er masser af plads at brede sig på for de godt 600 mennesker, som arbejder i organisationen, 24.000 kvadratmeter. Og der bliver bygget bæredygtige elementer, fx søvandspumpning, ind over alt, så bygningen er fremtidssikret.

Samtidig ligger der en masse symbolik i OL, og det har arkitektfirmaet fra Danmark naturligvis integreret i designet. Bl.a. er facaden dynamisk bølgende som en atlet i bevægelse, og bygningen ser forskellig ud fra alle vinkler.

3XN vandt den prestigefulde konkurrence om opgaven i april 2014, og byggeriet går i gang om ganske kort tid.

Relaterede Artikler