©

Danske arkitekter viser de første billeder af OL-bygning

3XN står bag Den Internationale Olympiske Komités nye hovedsæde i Schweiz. Se bygningen, der er inspireret af en atlets krop ...

Det danske arkitektfirma 3XN har netop offentliggjort de første skitser af et af de mest spændende projekter i årevis, Den Internationale Olympiske Komités, IOC's, nye domicil ved Geneve-søen i Schweiz.

Placeringen i det naturskønne Lausanne er ikke tilfældig - her ligger i forvejen IOC's ikoniske Chateau de Vidy, som skal bevares, og er tænkt ind i 3XN's planer. Det er en balanceakt, for dels skal det gamle parkområde og slottet respekteres, men samtidig er der behov for ultramoderne løsninger, der bringer sportsånden ind i fremtiden.

Her er masser af plads at brede sig på for de godt 600 mennesker, som arbejder i organisationen, 24.000 kvadratmeter. Og der bliver bygget bæredygtige elementer, fx søvandspumpning, ind over alt, så bygningen er fremtidssikret.

Samtidig ligger der en masse symbolik i OL, og det har arkitektfirmaet fra Danmark naturligvis integreret i designet. Bl.a. er facaden dynamisk bølgende som en atlet i bevægelse, og bygningen ser forskellig ud fra alle vinkler.

3XN vandt den prestigefulde konkurrence om opgaven i april 2014, og byggeriet går i gang om ganske kort tid.