Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

10 inspirerende skoler med smuk arkitektur

Rundt om i verden findes et væld af fascinerende bygninger. Mange af disse huser skolebørn, og sætter rammerne for et inspirerende undervisningsmiljø. Vi har udvalgt vores favoritter - fra Tokyo til København.

Træmaterialer og tråde i Melbourne

© World Architecture Festival

På Melbourne School of Design er naturen implementeret indendøre, således at arkitekturen er fremstillet af træ. Der er lavet nogle smukke snit, og træet er holdt i sine helt naturlige farver. Derudover er der opsat net, som skaber en følelse af at være udenfor.

Glød og inspiration i Tyrkiet

© World Architecture Festival

På AC SEV New Campus i Tarsus, kommer arkitekturen og designet af hovedbygningen i sandhed til sin ret, så snart mørket falder på. Her ses den smukke belysning, farvespillet og de fine linjer.

Et legende udtryk i Australien

© World Architecture Festival

Penleigh & Essendon Grammar School i Niddrie har virkelig forstået essensen af at koble leg og undervisning, til et inspirerende læringsmiljø. Farver og former changerer nærmest i det uendelige, og er en sand fryd for øjet.

Pæne pasteller i Sverige

© World Architecture Festival

Ved første øjekast ser Kollaskolan i Kungsbacka umiddelbart ikke ud af noget særligt. Indenfor er der dog leget med pastelfarver, alternativ belysning og et inspirerende formsprog.

Fascinerende arkitektur i Thailand

© World Architecture Festival

På Ivy Bound International School i Bangkok, kan man blive usikker på, om det rent faktisk er en skole, man beskuer. Det ligner nærmest et milliardærhus, med smukke vinduespartier og lys langs vandet.

Frihed, træer og tagterasse i Japan

© Tezuka Architects/Flickr

Fuji Kindergarten i Tachikawa har taget begreberne leg og læring, og koblet dem på allerfineste vis. Formen på skolen er rund, og på taget er der skabt plads til leg og gruppearbejde. Træerne går direkte nede fra de enkelte klasselokale, og op gennem taget.

Grøn arkitektur i Singapore

© World Architecture Festival

Nanyang Technological University i Singapore benytter naturen som en central del af deres arkitektur, både inde såvel som ude. Den organiske form på bygningerne går igen i udarbejdelsen af lokaler, gange og opholdsrum.

Skygger, kanter og geometri i Kina

© World Architecture Festival

Shunde Primary School i Guangdong Provinsen arbejder med skygger, kanter og abstrakt arkitektur. Her går man fra bygning til bygning på skyhøje broer, campusserne imellem.

Alternativ zoneinddeling  i Danmark

© Mathias Eis Schultz

Ørestad Gymnasium i København er opbygget på en helt særlig måde. Blandet andet forbindes etagerne af en bred, spiralformet hovedtrappe, og grupperum og arbejdsområder ligger forskudt af hinanden, med helt frit udsyn.

Glas, lys og rene linjer i Japan

© World Architecture Festival

Toho Gakuen School of Music i Tokyo vandt i 2015 World Architecture Festival prisen for højrere uddannelse og research. Her er både smukke og abstrakte glaspartier, forenet med tung beton og kreativ udformning.

Relaterede Artikler