Beef Wellington rødvinsglace
© istockphoto

Suveræn Beef Wellington og kraftfuld rødvinsglace

Beef Wellington og rødvinsglace går hånd i hånd. Få her opskrifterne og forkæl dine nærmeste med en smagfuld middag.

28. december 2015 af Redaktionen / Gastromand.dk

Gastromand.dk er manges go-to hjemmeside, når der skal findes inspiration og opskrifter. Her bringer vi opskriften på en klassisk og lækker Beef Wellington samt en kraftfuld rødvinsglace. Begge opskrifter er beregnet til 4 personer.

Ingredienser til Beef Wellington

  • Oksemørbrad (500-600 g)
  • En rulle butterdej
  • 250 g champignon (eller andre svampe)
  • En pakke parmaskinke
  • Sennep

Se her, hvordan du gør

For at illustrere, hvordan Beef Wellington laves, anvendes Gordon Ramseys fremgangsmåde. 

Til videoen er der et par tilføjelser. Ramsay bruger sød, engelsk sennep; du kan opnå nogenlunde samme smag ved at blande almindelig eller Dijon sennep blandet med lidt honning til ønsket sødme.

Din Beef Wellington skal have ca. 25-30 minutter i ovnen ved 200 grader - alt efter hvor rød, du ønsker den.

Til Beef Wellington kan du servere kartofler og en kraftfuld rødvinsglace.

Ingredienser til rødvinsglace

  • 1 dl balsamicoeddike (æble-, rødvins- osv. kan naturligvis også bruges)
  • 1 spsk. honning
  • ½ flaske rødvin
  • ¼ flaske portvin (sherry kan også anvendes)
  • 50 gram champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 liter kalvebouillon eller kalvefond
  • 50 gram smør
  • Tomatpure/en håndfuld cherrytomater

Sådan gør du

Honning karamelliseres let, eddike tilsættes og begge dele koges ind sammen til en såkaldt gastrique

Rødvin og portvin tilsættes og det hele reduceres til en tredjedel

De øvrige ingredienser tilsættes på nær smør, og saucen koges ind til 4 max 3 dl - evt. 2 alt efter hvor kraftigt du ønsker din sauce og hvor tynd/tyk den er på dette tidspunkt

Saucen sies og koges derefter op

Efter at saucen er taget af varmen, “monteres” med koldt smør umiddelbart før servering

Beef Wellington rødvinsglace
© Gastromand

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter