© iStock

Hvilket æble er det bedste at bruge til bagning?

Nej, det er ikke noget fra Fejø eller nogle af Claus Meyers nyopdagede æblesorter. Det er noget meget mere almindeligt.

29. september 2016 af Mikkel Hede

Hvad er dit yndlingsæble?

Du har sikkert prøvet det: lavet en æblekage eller en æbletærte, som smager kedelig og fad. Du har fulgt opskriften slavisk, så det er ikke dine manglende evner som mesterbager, der har gjort kagen eller tærten nær uspiselig. Det er æblerne. Eller valget af æblerne. 

Æbler er smag og behag, og de fleste har deres helt eget yndlingsæble. Undertegnedes er for eksempel Gråsten. Men Gråsten og mange af de andre søde, saftige og syrlige æbler klarer sig ikke synderligt godt som bageæble. 

Tærtemesterskaberne

Livsstilredaktøren Candace Braun Davison på det toneangivende internationale mad-website, Delish, har sat sig for at grave i sagen og finde ud af, hvilket æble, der egner sig bedst til bagning. 

Til det formål er hun gået til de absolutte eksperter. Hun interviewede deltagerne i årets National Pie Championship i Orlando Florida i USA. Et særligt æble skilte sig ud, når deltagerne skulle sætte navn  på deres foretrukne æblesort. 

Og vinderen er:

Verdens bedste bageæble: Granny Smith
© iStock

Granny Smith!

Candace Braun Davidson er godt klar over, at hendes engelsksprogede læsere vil studse over æblevalget. Granny Smith er nemlig også ude i den store verden et meget utrendy æble, der ofte optager pladsen med hverdagsæbler på discount-butikkernes hylder. Alligevel er det grønne æble en favorit blandt kage- og tærtebæger. Candace Braun Davidson begrunder selv valget:

- Granny Smith går ikke i stykker og forvandler ikke din tærte til en udtværet og tarvelig masse, som andre æbler kan gøre, og æblet er en god kontrast til alt det søde, man ellers putter i sin tærte.

Kilde: Delish.

Måske er du interesseret i...

Andre læser