© Anders Schønnemann

Hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

Forkæl dig selv med lækkert chokoladesmør til weekendbrunchen - det smager helt fantastisk, og havsaltet giver det perfekte twist.

27. december 2016 af Lone Kjær

Opskrift på hjemmelavet chokoladesmør med havsalt

2 små glas

Et glas med hjemmelavet chokoladesmør er en fantastisk værtindegave. Vi nyder chokoladesmør på brødet i weekenden, eller som topping på nybagte vafler.

CHOKOLADESMØR
mandler 50 g
smuttede hasselnødder 50 g afskallede
chokolade 150 g mørk
fløde 2 1⁄2 dl
smør 50 g
saltet havsalt 1-2 tsk.

Sådan gør du

  • Blend mandler og hasselnødder til en nøddemel.
  • Hak chokoladen, og kom den i en skål. 
  • Kom fløden i en gryde, og kog op. Rør fløden i chokoladen under omrøring. Rør godt, til chokoladen smelter. Tilsæt smør skåret i mindre stykker, og lad det smelte i chokoladeblandingen. Vend til sidst nøddemelet i, og rør, til chokoladesmørret er ensartet. 
  • Smag til med havsalt, og hæld på glas. Luk glassene til, og opbevar på køl. 
© Anders Schønnemann

Måske er du interesseret i...

Andre læser