© Anders Schønnemann

Det kommer du til at spise i 2017

Nye madtrends er på vej. Måske har du ikke hørt om dem alle før, men disse retter kommer du til at spise i 2017.

1. januar 2017 af Mette Knudsen

Måske har du ikke hørt om dem alle før, men disse er, ifølge The Huffington Post, de retter du kommer til at spise i 2017. Efter at have set listen igennem, løber munden allerede i vand, og maven glæder sig til det nye år. 

1. Buddha Bowl eller Hippie Bowl

Buddha Bowls er en sund og mættende ret med lidt af det hele. Skålen indeholder salatblade, grøntsager i alverdens afskygninger – både rå, bagte eller grillede, korn, bønner og selvfølgelig en god dressing til at binde det hele sammen. Ofte er skålen også toppet med nødder og kerner. En Buddha Bowl er derfor en god og mættende måde at få brugt resterne fra køleskabet. 

© iStock

2. Jackfrugt

Velkommen til pulled pork i vegetarudgave. Jackfrugt ikke så udbredt endnu i det danske køkken, men er derimod ganske velkendt i det asiatiske. Jackfrugt er jordens største træ-frugt og frugtkødet har næsten samme konsistens, som en portion pulled pork. 

Jackfrugt kan også bruges i en lækker asiatisk frugtsalat med pomelo, lychees og grøn tapioka eller i den indiske isdessert kulfi.

© iStock

3. Blæksprutteringe

Blæksprutteringe er ingen nyhed, men ifølge The Huffington Post er det altså en af de ting, der står til at komme tilbage på menuen i det nye år. 

© iStock

4. Empanadas

Empanadas er form for kødfyldte pirogger. Her kan du finde BO BEDREs opskrift på lækre pirogger til suppe, vin øl og te. 

5. Saison øl

Saison er en pale ale fra Belgien på omkring 7 %. Øllen har et højt kulsyreindhold og er rig på frugt og krydderier, og så er det den øl, vi alle kommer til at drikke i 2017. 

© iStock

6. Mad tilberedt gennem Sous Vide

Ved du ikke, hvad du skal ønske dig til jul? Så er en Sous Vide maskine måske en idé. I 2017 skal du nemlig til at tilberede din mad i den smarte maskine, hvor ingredienser vakuumpakkes og opvarmes gennem vandbad til den temperatur, du ønsker. 

© Anders Schønnemann

7. Naan Pizza

Surdejspizza var det helt store hit i 2016. I 2017 pakker vi surdejen væk og finder det indiske naanbrød frem i stedet. Vi har den perfekte opskrift på en hjemmelavet pizza på naanbrød til dig her.

8. Sauerkraut eller surkål

Sauerkraut er ikke just forbundet med en delikat spise, men i det nye år er det tid til at byde den tyske specialitet velkommen på middagsbordet. Sauerkraut, som på dansk kan oversættes til surkål, er fintsnittet konserveret kål, produceret gennem fermentering – en proces, som kan benyttes til mange flere grøntsager og frugter end kål. 

Læs mere om fermentering her. 

© iStock

9. EVOO – ekstra jomfru olivenolie

Ud med den almindelige olivenolie og ind med den ekstra jomfruelige af slagsen. Ekstra jomfru olivenolie er olivenolie af allerhøjeste kvalitet og er fuldstændig fri for fejl og afvigelser. Og i 2017 er det altså denne olie, du skal bruge til dine opskrifter.

Her er en skøn opskrift på grillede grøntsager med ekstra jomfru olivenolie. 

10. Sunde chips

Sidste ting på listen, over det vi kommer til at spise i 2017, er sunde chips. De seneste år har vi set et hav af opskrifter på sunde fritter og nu følger chipsene efter. I 2017 kommer vi derfor til at skifte kartoffelchipsene ud med kål, pastinak og courgetter.

Vi giver dig her en opskrift på sunde grønkålschips, så du kan komme trenden i forkøbet

Måske er du interesseret i...

Andre læser