© iStock

Derfor kan du spise AL den chokolade, du har lyst til

Vink farvel til den dårlige samvittighed og spis mere chokolade - det er nemlig godt for hovedet.

2. september 2016 af Sarah Lyster Nielsen

Drop skyldfølelsen

Chokolade er uden tvivl lækkert, men den dårlige samvittighed spøger altid, når der pludseligt mangler en halv plade i stedet for de 2 firkanter, du aftalte med dig selv. Men nu er det slut med den dårlige samvittighed - chokolade gør dig nemlig klogere, siger videnskaben.

© iStock

Bedre hukommelse og yngre sind

Det lyder måske for godt til at være sandt, men den er god nok. Ifølge en større undersøgelse med 968 mennesker mellem 23 og 98 år viste det sig, at de, der oftere spiste chokolade, i mange tilfælde viste tegn på en bedre visuel hukommelse og hukommelse generelt.

Samtidigt havde chokoladespiserne også en bedre evne til at tænke abstrakt og til at koncentrere sig, og resultaterne viste også, at chokolade holder hjernen ung og til dels forebygger sygdomme såsom demens.

Mørk chokolade er nøglen

Det virksomme stof i chokoladen hedder flavanol, og det findes hovedsageligt i mørk chokolade og i mindre grad i mælkechokolade og hvid chokolade, så den gavnlige virkning kommer selvfølgelig an på typen af chokolade.

Det ser ud til, at der kun er én løsning - du er nødt til at spise masser og masser af chokolade for at holde dig sund! Og så snakker vi ikke om sukker og kalorier og alt det pjat… 

Kilde: Bright Side

Måske er du interesseret i...

Andre læser