© Dessert for Two

Baked Alaska i lækre miniudgaver med hjerter af hindbærsorbet

Denne opskrift på Baked Alaska er super delikat og beregnet til en intim middag for to. Men du kan sagtens udvide til flere gæster, og under alle omstændigheder vil desserten blive en kæmpe succes.

11. marts 2016 af Mette Nexmand

Mini-Baked Alaska'er med fyld af hindbærsorbet

Til to personer, kan let udvides til flere

Disse miniudgaver af Baked Alaska har fyld af hindbærsorbet i stedet for vaniljeis, som den traditionelle opskrift indeholder.
I den amerikanske opskrift bruges kirsebærsorbet, men vi vil anbefale hindbær eller jordbær. Du kan købe sorbeten færdig eller selv lave den: Opskrift på jordbærsorbet.

Ingredienser:

Bund:

2 spsk mel

1/4 tsk bagepulver

1/4 tsk maizena

2 spsk sukker

1 stort æg

1 spsk mælk

1 1/2 spsk usaltet smør

Fyld:

1/2 liter hindbærsorbet

Marengs:

3 æggehvider

75 gram sukker

Fremgangsmåde på mini-Baked Alaskaer med hindbærsorbet

Bunden kan med fordel laves dagen før, så den er fuldstændig afkølet til brug.

1. Forvarm ovnen på 180 grader.

2. Du skal bruge en firkantet bradepande, helst med skarpe kanter, til denne opskrift

3. Beklæd formen med bagepapir.

4. Rør mel, bagepulver og maizena godt sammen i en skål for sig.

5. Bland sukker og æg i en anden skål. Pisk grundigt, indtil blandingen har en meget luftig konsistens. Det kan tage op til 5-8 minutter.

6. Smelt smør og mælk forsigtigt, gerne i mikroovn.

7. Fold mel-blandingen sammen med ægge-blandingen. Gør dette gradvist, mens melen drysses i, og vær grundig med at blande godt.

8. Til slut hældes smør og mælk i, bland godt.

9. Hæld dejen i bradepanden, og bag i 10-12 minutter, indtil en tandstik kan stikkes i midten, uden at dejen hænger fast.

10. Tag bunden ud af ovnen, og lad den køle i ti minutter, frigør den fra bradepanden, og lad yderligere køle.

Fyld: 

11. Form to perfekte kugler af sorbet, helst med en is-ske. Kuglerne skal have flade bunde. Læg sorbetkuglerne på cupcakeforme, og frys, indtil de er helt hårde.

12. Brug sorbetkuglerne til at måle bunden, og skær cirkler ud til formålet (se billedet).

13. Pisk æggehvider grundigt, hæld sukker i gradvist.

14. Når du er klar til at servere, hældes marengsmassen over kuglerne, brug en gaffel til at lave små toppe.

15. Flambér marengstoppen med en gasbrænder, og servér umiddelbart efter.

Find flere opskrifter på Dessert for Two

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter