Hos Alida Marstrand kan du få påskeæg med mørk, lys eller hvid chokolade.
© Alida Marstrand

Økologisk, håndlavet eller veganervenligt? Her er årets påskeæg

Skylder du et påskeæg, eller vil du bare forkæle dig selv med chokolade? Her får du syv forslag til, hvor du kan købe fine og lækre påskeæg.

1. marts 2018 af Julie Mørkeberg

"Chokolade"... Det er lige før, man kommer til at savle af at sige det. For hvad er bedre end chokolade?

Chokolade er perfekt i alle anledninger – især til påske, hvor påskeægget er en tradition i højtiden.

Uanset om du vil forkæle dig selv og dine kære, eller du skal give en værtindegave, vil et påskeæg garanteret falde i god jord hos den heldige modtager.

Så er spørgsmålet bare, hvilket påskeæg, du skal vælge... Vi har syv forslag til dig.

Påskeæg fra Hotel Chocolat

Britiske Hotel Chocolat har et bredt udvalg af påskeæg i forskellige slags chokolade.

Blandt andet har de to veganervenlige varianter – et påskeæg med 70% mørk chokolade, ingefær og hasselnødder og et påskeæg med 100% mørk chokolade, mandler, hasselnødder og tyrkiske rosiner.

Udover veganervenlige påskeæg sælger Hotel Chocolat som noget nyt et ekstra tykt påskeæg af mælkechokolade og chokolade med jordbær, der blandt andet indeholder champagne. Lyder det ikke overdådigt?

160 kr. for 225 gram chokolade. Se mere her.

Hotel Chocolat har et bredt udvalg af påskeæg i forskellige slags chokolade.
© Hotel Chocolat

Påskeæg fra Alida Marstrand

Chokoladebutikken Alida Marstrand var oprindeligt ejet af Alida Marstrand selv, som var enlig mor til fem børn. Siden 1930 har butikken været beliggende i Bredgade i København, og lige så længe har de solgt håndlavet chokolade.

Hos Alida Marstrand kan du få påskeæg med mørk, lys eller hvid chokolade. Æggeskallen er fyldt med mindre påskeæg i forskellige varianter. Både den store skal og de små påskeæg er lavet i hånden.

280 kr. for 320-325 gram chokolade. Se mere her.

Hos Alida Marstrand kan du få påskeæg med mørk, lys eller hvid chokolade.
© Alida Marstrand

Påskeæg fra Sv. Michelsen Chokolade

Sv. Michelsen Chokolade blev udnævnt til kongelig hofleverandør i 1992. I dag handles chokoladen under det internationale Fairtrade-kakaoprogram, og alle produkterne er glutenfri.

Hos Sv. Michelsen Chokolade kan du få påskeæg i forskellige størrelser. Et påskeæg består af håndlavede fyldte dessertchokolader omkranset af en skal mørk chokolade. Ægget er pyntet med cellofan og påskegult silkebånd.

230 kr. for 200–220 gram chokolade. Se mere her.

Hos Sv. Michelsen Chokolade kan du få påskeæg i forskellige størrelser – et påskeæg består af håndlavede fyldte dessertchokolader omkranset af en skal mørk chokolade.
© Sv. Michelsen Chokolade

Påskeæg fra Johan Bülow

Er du både til lakrids og chokolade, vil du elske Johan Bülows fortolkning af et påskeæg.

Emballagen formet som et æg indeholder knasende Bülow-kugler af karamelliseret Dulce de Leche-chokolade, lakridspulver og små flager af havsalt. Inderst i hver kugle er et stykke blød og sød lakrids. 

165 kr. for 300 gram chokolade. Se mere her.

Er du både til lakrids og chokolade, vil du elske Johan Bülows fortolkning af et påskeæg.
© Johan Bülow

Påskeæg fra Peter Beier Chokolade

Som 22–årig blev Peter Beier chef for Magasins chokoladeproduktion. Syv år senere gik han egne veje og stiftede Peter Beier Chokolade. Det var i 1996. I dag bliver chokoladen solgt fra Peter Beier Chokolades femten butikker. 

Påskeæg med dessertchokolade fås i seks størrelser hos Peter Beier Chokolade. Et påskeæg består af en skal i mørk chokolade fyldt med dessertchokolade og vagtelæg.  

259 kr. for 250-260 gram chokolade. Se mere her.

Påskeæg med dessertchokolade fås i seks størrelser hos Peter Beier Chokolade.
© Peter Beier Chokolade

Påskeæg fra Summerbird

Summerbirds påskeæg har den fordel, at du kan anvende ægget igen efter den lækre chokolade er væk... Bag det skinnende ydre gemmer der sig 180 gram chokolade i form af små, økologiske påskeæg.

278 kr. for 180 gram chokolade. Se mere her.

© Summerbird

Påskeæg fra Nicolas Vahé

Som 18-årig tog franske Nicolas Vahé uddannelsen til chokolatier hos Daniel Giraud Valence, der er blevet kåret til den bedste dessertkok i Frankrig.

Det er derfor ingen overraskelse, at påskeæg er den del af Nicolas Vahés univers af fødevarer.

Også hos Nicolas Vahé kan dit påskeæg holde lidt længere, efter chokoladen er spist. Du får nemlig tolv små påskeæg i et større keramikæg.

200 kr. for 120 gram chokolade. Se mere her.

© Nicolas Vahé

et billede

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter