Pasta med kødsovs vipper Michelin-stjerner af pinden

Selvom klimavenlig kost popper op på menukortene, og Michelin-stjernerne drysser ind over landet, er pasta med kødsovs stadig danskernes favorit.

20. juli 2017 af Elisa Nadire Caeli

Man skal ikke kimse ad klassisk dansk mad. En undersøgelse foretaget af Karolines Køkken viser, at traditionelle retter som pasta med kødsovs, stegt kylling, frikadeller og rugbrødsmadder hitter på listen over danskernes middagsfavoritter.

Ved at indsamle data fra 2.000 danskere mellem 18-75 år når Karolines Køkken frem til denne trygge tidslomme af en top 6:

  1. Pasta med kødsovs (55 procent)
  2. Stegt kylling med kartofler/grøntsager (53 procent)
  3. Frikadeller (51 procent)
  4. Lasagne (47 procent)
  5. Salat (46 procent)
  6. Rugbrød med pålæg (45 procent)

”Danskernes foretrukne hverdagsretter har været stabile de seneste tre år, hvor vi har spurgt ind til danskernes hverdagsmad. Vi kan også se, at retterne i toppen af listen ligger utrolig tæt. Det tyder på, at det er de samme 5-6 hverdagsretter, mange danskere gentager uge efter uge,” siger Tove Færch, der har været leder af Karolines Køkken gennem 23 år.

Noget tyder dog på, at den tendens langsomt er ved at ændre sig. Hos de unge er retter som pizza, burgere og tortillas blandt favoritterne, og pizzaen har endda sneget sig ind i top 3 over de hverdagsretter, de laver mest.


Måske er du interesseret i...

Andre læser