© Anders Schønnemann

'Spinatskiver' med gedeost og purløgsdrys

Disse lækre spinatskiver er en sikker favorit til julens sammenkomster.

15. december 2016 af Lone Kjær

Opskrift på spinatskiver

Snack til 6 personer Ca. 24 stk. Vi bruger en æbleskive-pande til de ’salte’ skiver med spinat og gedeost. 

Pancetta 140 g
Babyspinat 200 g
Smør 75 g
Piskefløde 1 1⁄2 dl
Muskatnød 1⁄2 tsk.
Reven salt 2 tsk.
Hvedemel 150 g
Æggeblommer 5 stk.
Æggehvider 5 stk.
Smør til stegningen
Gedeost 100 g

Servér skiverne med purløgsdrys

Purløg 1 bundt
Lime eller citron 1 stk reven skal heraf
Flagesalt 

  • Steg pancetta sprød på en pande, og afdryp på et stykke fedtsugende papir. 
  • Skyl spinaten, og damp i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand, og hak dem.
  • Smelt smørret forsigtigt i en gryde, og rør sammen med fløde, muskatnød og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen under omrøring, og rør dernæst æggeblommerne. Rør, til dejen er lind, og tilsæt hakket spinat og pancetta.
  • Pisk æggehviderne stive og luftige, og vend dem i dejen.
  • Bag dejen på sædvanlig vis på en æbleskivepande i smør, og kom lidt gedeost i midten af hver skive.
  • Hak purløg og bland med limeskal og salt, og drys over de lune skiver. 

Trætallerkener fra The Travelling Band og hvid tallerken i keramik fra Frama.

© Anders Schønnemann

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter