opskrift jul flæsk æbler
© Ulf Svane

Pâte de Fruit eller – som vi siger på dansk – 'flæsk'

Hvis du kun kender Pâte de Fruit, eller mere mundret 'flæsk', fra butikkerne, kan du godt forberede dig på en smags-overraskelse!

17. december 2016 af Morten Heiberg

Ca. 50 stk.

Det skal du bruge:

  • Pektin 15 g
  • Sukker 50 g
  • Solbærpuré 500 g
  • Sukker 500 g
  • Glukose 75 g
  • Invertsukker eller honning 75 g 
  • Citronsyre eller nogle dråber citronsaft ca. 1⁄4 tsk. 

Sådan gør du:

  • Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål.
  • Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin/ sukkerblandingen, og bring det hele i kog.
  • Tilsæt resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °.
  • Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt.
  • Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag.
  • Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker. 
opskrift jul flæsk æbler julemad
© Ulf Svane

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter