© Anders Schønnemann

Fuldkorns-risalamande

Den klassiske risalamande tilsat en god portion fuldkorn. Vi tilbereder grøden på fuldkornsris, så desserten får mere bid, smag og struktur.

22. december 2015 af Lone Kjær

Opskrift på fuldkorns-risalamande

4 personer

grødris fuldkorns, 200 g
sødmælk 8 dl
salt 1⁄2 tsk.
piskefløde 3-4 dl mandler 75 g
vaniljestænger 2 stk.
sukker 2 tsk.
kirsebærsauce 1 glas

• Skyl risene, og afdryp. Kom mælk i en gryde, og bring i kog. Tilsæt ris og salt, og kog risene i ca. 1 time og 15 minutter ved svag varme. Rør i grøden undervejs, så den ikke brænder på. Afkøl grøden.

• Pisk fløden til let skum. Smut og hak mandlerne. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.

• Findel risengrøden med en gaffel, og rør med flødeskum lidt ad gangen til den ønskede konsistens. Tilsæt vaniljekorn rørt ud i sukker og mandler.

• Servér risalamanden med lun kirsebærsauce.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter