nytår nytårsaften hummershots
© Anders Schønnemann

Opskrift til nytår: Hummershots

Hummerbisque er efterhånden en klassiker til nytår. Vi serverer den som shots, så der er plads til hele to forretter.

24. oktober 2017 af Lone Kjær

Hummerbisgue som shots

Shots til 4 personer/forret til 2 personer

Jomfruhummere 10 forkogte
Olivenolie 2 spsk.
Citron reven skal af 1 ubehandlet
Fennikel 1 lille
Løg 1 lille
Hvidløg 1 fed
Smør 2 spsk.
Tomatpuré 2 spsk.
Hvidvin 2 1⁄2 dl
Fiskefond/bouillon 2 1⁄2 dl
Fløde 2 dl
Salt og peber
Citron 1 stk.
Agurk 1 stk.
Dild eller fennikeltop til pynt 


Her finder du opskriften på den nyfortolkede nytårstorsk

nytår nytårsaften hummer shots nytårstorsk

Hummershots og nytårstorsk serveret på en ny måde i hvide porcelænskopper og skåle fra Lyngby Porcelæn.

© Anders Schønnemann

Forberedelse dagen før:

  • Flæk de forkogte jomfruhumme- re, og pil forsigtigt kødet fra. Gem skallerne. Marinér kødet i lidt olivenolie med citronskal, og sæt det tildækket i køleskabet.
  • Skær fennikel i tern. Pil og hak løget. Varm smørret i en gryde, og svits fennikel, løg og presset hvidløg. Kom jomfruhummerskallerne ved, og steg et par minutter. Tilsæt derefter tomatpuré, og vend rundt. Hæld nu vin og bouillon på, og lad det koge i ca. 15 min. Tag gryden af varmen, og lad suppen trække til næste dag.

På selve dagen:

  • Si suppen, og kom den tilbage i gryden. Kog suppen ind til det halve. Tilsæt fløde, og smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Servér suppen som shots med jomfruhummerkød og agurk skåret i spåner. Pynt med dild eller fennikeltop. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter