© Anders Schønnemann

Unghanebryst med bønnesalat og glace

Nyd det delikate kød med en cremet bønnepure, sprød bønnesalat og et par dryp af den lækre glace.

Opskrift af Lone Kjær

Unghanebryst er lige en tak mere lækkert og fuld af smag end kylling. En bønnepuré af hvide bønner, en salat med grønne bønner og en timian-glace fuldender retten. 

4 personer

ungehanebryst 4 stk.
smør til stegning
frisk timian 1 lille håndfuld
salt og peber

BØNNEPURÉ
hvide tørrede bønner 100 g
parmesanost 50 g
citron 1 stk.
fløde 2 dl
bouillon 1⁄2 dl
salt og peber

BØNNESALAT
grønne bønner 200 g
spæde salater 100 g
olivenolie 2 spsk.
balsamicoeddike 1 spsk.

TIMIAN-GLACEE
skalotteløg 1
olivenolie 1 spsk.
frisk timian 5 kviste
balsamicoeddike 1 dl
kalvefond 1 dl
rødvin 2 dl
honning 1 spsk.
smør 30 g
peber

• Skyl de hvide bønner, og sæt dem i blød i koldt vand i mindst 10 timer. Kassér derefter vandet, og kog bønnerne møre i letsaltet vand i ca. 1 time.
• Kassér kogevandet, og blend bønnerne med parmesanost, revet citronskal og fløde. Spæd til med lidt bouillon, til pureen har en passende konsistens.
• Smag til med salt og peber.
• Dup kødet tørt. Krydr med salt og peber, og brun det i smør, til det er gyldent. Læg det dernæst med skindsiden opad på en bageplade med bagepapir. Krydr med lidt timian, og steg i ovnen ved 200° i ca. 15 min.
• Hak løget. Varm olien i en gryde, og steg løget et par minutter, uden det tager farve.
• Tilsæt timian og balsamicoeddike, og kog ind til det halve. Tilsæt bouillon og rødvin, og kog ind til det halve.
• Si saucen, og hæld den tilbage i gryden. tilsæt honning, og kog, til glacen tykner. tag gryden af varmen, og montér med smør. Smag til med peber.
• Nip bønnerne, damp dem i 2 min. og afkøl. Skyl salaten, og slyng den tør. Vend bønner med salat, olivenolie og eddike.
• Anrét pureen på tallerkenerne, og servér med ungehanebryst, bønnesalat, og dryp timian-glace over. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter