© Anders Schønnemann

Tournedos med belugalinser, rødbede, madeiraglace og sprøde grønkålschips

Smagsløgene bliver rigtig forkælet med denne lækre hovedret, hvor det meste oven i købet kan klargøres i forvejen.

17. december 2016 af Lone Kjær

Tournedos med belugalinser, rødbede, madeiraglace og sprøde grønkålschips

4 personer

Rødbeder 400 g 
Belugalinser 100 g
Olivenolie 3 spsk.
Citron reven skal af 1 stk.
Shiitake-svampe 200 g 
Smør 20 g
Hvidløg 1 fed
Salt og peber

GRØNKÅLSCHIPS 
Grønkål 100 g uden stilke
Olivenolie
Flagesalt 1 tsk.

MADEIRAGLACE
Balsamicoeddike 1 dl
Madeira 2 dl
Oksefond 5 dl
Smør 50 g til montering

Oksetournedos af mørbrad 4 stk.
Salt og peber
Smør til stegning 

Hovedretten er supermøre tournedos med belugalinser serveret på tallerkener fra Lyngby Porcelæn, vinglas fra Bitz, og guldbestik fra Dyrberg Kern. 

© Anders Schønnemann

Forberedelse dagen før:

  • Kog rødbederne møre. Afkøl, og gnub skindet af. Afkøl rødbederne.
  • Kog belugalinserne som angivet på emballagen, afdryp og afkøl. Vend linserne med olivenolie og citronskal, og opbevar i en beholder med låg.
  • Skær grønkålen i grove stykker. Vend grønkålsbladene med olivenolie, og fordel på en bageplade med bagepapir. Drys med salt, og bag dem i ovnen ved 170 0 i ca. 10 min., til de er sprøde. Afkøl, og opbevar dem på et stykke fedtsugende papir i en beholder med låg. Rens svampe, og gem dem i en papirpose i køleskabet til næste dag.

På selve dagen:

  • Kom balcamicoeddiken i en lille gryde og kog ind til det halve. Hæld madeira på, og kog væden ind til det halve. Hæld fond på, og kog ned til det halve.
  • Ønskes en tykkere konsistens, koges saucen lidt længere tid. Tag gryden af blusset, og pisk koldt smør i.
  • Smelt smørret på en pande, og rist svampe med hvidløg ved god varme i ca. 3 min. Ryst panden undervejs, så svampene ikke brænder på. Krydr med salt og peber.
  • Krydr kødet med salt og peber. Smelt smørret på en pande, og brun bøfferne ved god varme på begge sider. Sænk varmen og steg i yderligere ca. 3 min. på hver side, afhængig af tykkelse og hvor rødt du ønsker kødet.
  • Lav kugler af rødbederne med et parisiennejern. Alternativt skæres de i små tern. Lun eventuelt linserne.
  • Anret belugalinser med rødbeder, svampe og tournedos. Hæld madeiraglace over, og top med sprøde grønkålschips. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter