© Anders Schønnemann

Sprød salat med røget makrel, rødbedecroutoner og hvidløgscreme

Bagte rødbeder smager forrygende, og de kan varieres på masser af måder. Her serveres de som croutoner i selskab med sprød salat, pærer og røget makrel.

23. oktober 2016 af Lone Kjær

Opskrift på salat med røget makrel, rødbedecroutoner og hvidløgscreme 

Opskrift til 4 personer

Denne opskrift er god til de aftener, hvor det gerne må gå lidt hurtigt, men stadig skal være sundt, lækkert og smagfuldt. Servér evt. salaten med brød for ekstra fylde.

RØDBEDECROUTONER
rødbeder 300 g
olivenolie 1 spsk.
hvidløg 2 fed
frisk rosmarin 3 kviste
salt og peber

SPRØD SALAT
hjertesalat 1 stk.
blandede salater 1 bakke
pærer 2 stk.
røget makrel 1 stk.
fetaost 100 g
forårsløg 1 bundt

HVIDLØGSDRESSING
yoghurt naturel 1⁄2 dl
mayonnaise 1⁄2 dl
hvidløg 2 fed
salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne, og skær dem i tern. Vend rødbeder med olie, presset hvidløg og hakket rosmarin. Fordel rødbederne på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og peber, og bag rødbederne i ovnen ved 200° i ca. 20 min., til de er møre.
  • Skyl, og slyng salaterne tørre. Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær pærerne i tynde både.
  • Skær hoved og hale af makrellen, og åbn den forsigtigt i bugen som en bog. Fjern benene, og del kødet i mindre stykker.
  • Rør yoghurt med mayonnaise og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.
  • Anret salater med pære, makrel og rødbedecroutoner. Dryp dressing over, og top med smuldret fetaost og snittet forårsløg.

© Anders Schønnemann

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter