© Anders Schønnemann

Spicy lammeskank med grønt

Efter tre timer i ovnen er lammeskanken så mør, at den falder af benet.

10. oktober 2013 af Maria Meldgaard

Masser af smag fra langtidsstegningen og dejlig struktur fra de bagte grøntsager og gnocchien.

Til 4 personer

lammeskanke 4 stk.
sojasauce 1 dl
olie ½ dl
garam masala-krydderi 2 spsk.
stødt koriander 2 tsk.
peber

Grøntsager:
majroer 4 stk.
gulerødder 8 stk.
løg 4 stk. store
blomkål 1 stk.
olie 2 spsk.
salt og peber
gnocci 300 g
koriander frisk

• Varm ovnen op til 200° ved varmluft.

• Kom lammeskankene i et ildfast fad eller en form, hvor de lige netop kan være.

• Bland soja, olie og krydderier sammen i en skål, og hæld blandingen over kødet.

• Krøl et stykke bagepapir sammen, og skyl det under den kolde hane. Fold ud, og pak det over kødet.

• Pak nu form eller fad ind i alufolie, og sæt i ovnen.

• Steg kødet i 3 timer.

• Kom majroer, gulerødder og halverede løg i en ildfast form. Vend med olie, og krydr med salt og peber.

• Bag grøntsagerne i 20 min.

• Del blomkålen i buketter, og vend dem sammen med de øvrige grøntsager.

• Bag videre indtil grøntsageren er møre, ca. 15 min.

• Kog gnocchi efter anvisning på emballagen, og vend med masser af hakket koriander.

• Servér lammeskank med den gode krydrede olie fra det ildfaste fad, grøntsager og gnocchi.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter