© Anders Schønnemann

Pizza med rødbede, ricotta og mandler

Kom lidt rødbede i din pizzadej for en rødlig og mere rustik pizza og top med ricotta, karamelliserede rødløg og saltmandler.

11. marts 2015 af Lone Kjær

4 pizzaer

rødbede ca. 200 g
vand 21⁄2 dl
gær 20 g
salt 2 tsk.
fuldkornsdurummel 200 g
italiensk hvedemel ca. 125 g (tipo 00) ricotta 200 g
salt 1 tsk.
rødløg 2
olivenolie 1 spsk.
sukker 2 tsk.
olivenolie til pensling
rosmarin 5 kviste frisk
mandler saltede, 50 g

Skræl rødbeden, og riv den på den grove side af et rivejern.

Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt rødbede, salt, og ælt først fuldkornsdurummel og dernæst hvedemel i dejen.

Ælt, til dejen er glat og smidig.

Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Slådejennedpåetmeldryssetbord. • Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud.

Fordel pizzaerne på bageplader med bagepapir.

Rør ricotta med salt. Skær løgene i ringe, og svits dem klare i olivenolien. Drys med sukker, og vend rundt, til løgene karamelliserer en smule.

Pensl pizzabundene med olivenolie, og top med ricotta og løg.

Drys med hakket rosmarin og hakkede saltede mandler.

Bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250° i ca. 12 min.

TIP
Efter at dejen er slået ned, kan den pakkes i folie og opbevares i køleskab, hvor den holder sig fint et par dage.

 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter