© Ulf Svane

Pighvar med grillet romainesalat og gruyere

Nyd sensommeren med denne lette fiskeanretning, der går perfekt hånd i hånd med et køligt glas hvidvin og godt selskab.

29. september 2016 af Lone Kjær

Smagfuld pighvar

Denne lækre opskrift er fantastisk lækker og smagfuld, og den kunne næsten ikke være nemmere. Få din fiskehandler til at filetere fisken, så du slipper for den del, og så er der mad i løbet af ingen tid. Vi serverer pighvar-fileterne med lækkert tilbehør af grillstegt salat, et drys gruyere, kapers-vinaigrette ... og naturligvis et glas kølig hvidvin.

Opskrift på pighvar

Opskrift til 4 personer

Pighvar-fileter ca. 600 g
Olivenolie 2 spsk.
Smør 1 spsk.
Salt

Sådan gør du

•Dup fiskefileterne tørre. Varm olie og smør på en pande, og steg fisken på begge sider, til de er let sprøde og gyldne. Krydr med salt.

Opskrift på grillstegt romainesalat

Mini-romaine eller hjertesalat 2 stk.
Olivenolie

Sådan gør du

•Halvér salaterne, skyl og afdryp godt. Pensl salaten med lidt olie, og grill i
ca. 3 min., til de får farve.

Opskrift på kapers-vinaigrette

Vineddike 1 spsk.
Grovkornet sennep 2 tsk. f
Fydende honning 1 tsk.
Olivenolie 2 spsk.
Kapers 2 spsk.
Gruyere

Sådan gør du

•Rør vineddike med sennep og honning. Tilsæt olien gradvist og rør til en dressing. Tilsæt kapers.
•Servér de grillede salater med drys af revet gruyere, pighvar og dryp vinaigrette over. 

© Ulf Svane

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter