© Anders Schønnemann

Nem spicy kylling med stegt romanesco, rosiner, nødder og tahin

Lav en lækker og simpel aftensmad, der smager af meget - og af mere.

6. november 2016 af Lone Kjær

Opskrift på spicy kylling med stegt romanesco, rosiner, nødder og tahin

Opskrift til 4 personer

Denne ret ser muligvis ikke ud af meget, men den smager fantastisk. Enkel og med et lækkert mellemøstligt twist.

TAHINDRESSING
tahin 2 spsk.
citron 1
hvidløg 1 fed
olivenolie 2 spsk.
koldt vand 2 spsk.
salt og peber

SPICY KYLLING MED ROMANESCO
kyllingebrystfilet 250 g
romanesco 1 stk.
chili 1 stk.
fennikelfrø 1 tsk.
spidskommen 1 tsk.
olivenolie 2 spsk.
rosiner 50 g
salt og peber
nødder 50 g

TILBEHØR
Kogte ris eller fladbrød

Sådan gør du

  • Rør tahin, citronsaft, og presset hvidløg sammen i en skål. Tilsæt olie og spæd til med vand, indtil dressingen er flydende. Smag til med salt og peber. 
  • Skær kylling i strimler. Del romanesco i mindre buketter. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Stød krydderierne i en morter.
  • Kom krydderierne på en stor varm pande og rist til de dufter. Tilsæt olie og steg ved god varme kyllingestykkerne sammen med romanesco i ca. 5 min. Tilsæt rosiner og steg et kort øjeblik. Smag til med salt og peber.
  • Anret salaten, drys med hakkede nødder, og dryp tahindressing over. Servér evt. med kogte ris. 

© Anders Schønnemann

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter