græskarsuppe atelier ea dukkah valnødder suppe
© Camilla Drost/Atelier Ea

Nem græskarsuppe alle kan lave – og lide

Denne fyldige og cremede græskarsuppe med valnødde-dukkah er let at lave og som skabt til den danske vinter.

13. december 2017 af Camilla Drost/Atelier Ea

Jeg ville egentlig have haft bagt en kage for at fejre, at bloggen har skiftet navn til Atelier Ea, men det kolde vintervejr fik mig i stedet til at lave en lækker suppe. For mig er suppe ikke bare suppe. Det er en kunstart. 

Kunsten at forvandle nogle få simple ingredienser til en symfoni af smag og varme. Og på samme tid er suppe både forretten til en middag med gode venner og det, jeg serverer for min familie på en kold vinteraften. 

græskarsuppe atelier ea dukkah valnødder suppe kniv skærebræt
© Camilla Drost/Atelier Ea

Dagens suppe er lavet på hokkaido-græskar, fordi det er i sæson og fordi det er min yndlingssuppe. Hokkaido-græskaet er let at tilberede og giver en lækker cremet suppe, som ikke engang behøver fløde. Men hvis du som mig ikke kan få dine supper cremede nok, så giv den et lille skvæt fløde. Jeg dømmer dig ikke.

Hvis du er nysgerrig efter flere tips til, hvordan du kan lave verdens lækreste og mest cremede supper, så læs mere her.

Græskarsuppe med Valnødde-Dukkah

Ingredienser

Til suppen

  • 1 Hokkaido-græskar (1,2 kg – 1,5 kg)
  • 2 spiseskefulde olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 fed sort hvidløg
  • 1 teskefuld røget paprika
  • 1 teskefuld spidskommen
  • ¼ saltet citron (indsæt link til min opskrift på Bobedre.dk med saltede citroner)
  • 400 ml grøntsagsbouillon
  • 100 ml fløde (kan erstattes af bouillon eller kokosmælk)

Til dukkah

  • 50 gram valnødder
  • 50 gram sesamfrø
  • 2 spiseskefulde spidskommen
  • 2 spiseskefulde korianderfrø
  • 1 teskefuld havsalt

græskarsuppe atelier ea dukkah valnødder suppe græskar
© Camilla Drost/Atelier Ea

Du kan med fordel lave din valnødde-dukkah i forvejen. Den kan holde sig frisk i et par måneder, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Hop direkte til opskriften på valnødde-dukkah.

Sådan gør du: græskarsuppe

  1. Start med at skrælle græskaret og skrabe kernerne ud med en ske. Skær græskarret ud i firkanter af 2x2 cm.
  2. Varm olivenolien op over middel varme i en stor gryde. Mens olien varmer op, hakkes løg, hvidløg, sort hvidløg og saltet citron fint, og hældes i gryden. Rør rundt, så det hele dækkes af olien. 
  3. Tilsæt røget paprika og spidskommen. Rør igen. 
  4. Tilsæt græskarstykkerne så snart løgene begynder at blive bløde. Rør godt rundt, så det hele blandes godt. Lad det stege i 5 minutter ved middel varme.
  5. Tilføj grøntsagsbouillonen til gryden og bring det i kog. Sænk derefter temperaturen til lav varme og lad suppen simre under låg i 20-25 minutter indtil græskarret er blødt, når det stikkes med en gaffel. Tilføj fløden og giv det et opkog.
  6. Hæld suppen i en blender og blend ved høj hastighed indtil suppen er lækker cremet.
  7. Server med et skvæt fløde og toppet med dukkah. 
græskarsuppe atelier ea dukkah valnødder suppe græskar
© Camilla Drost/Atelier Ea

Sådan gør du: Valnødde-dukkah

  1. Rist valnødder i en stor pande over middel/lav varme i 5 minutter indtil de begynder at brune.
  2. Tilsæt de resterende ingredienser og rist frø og kerner under konstant omrøring indtil de dufter dejligt, ca. 2 minutter.
  3. Hæld krydderierne op i en morter og stød dem indtil du har en grov krydderiblanding.
  4. Dukkah holder sig frisk i en lukket glasbeholder i et par måneder. 

græskarsuppe atelier ea dukkah valnødder suppe græskar
© Camilla Drost/Atelier Ea

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter