© Anders Schønnemann

Linsesuppe med citronolie og parmesan

Det er ikke verdens smukkeste suppe, men den smager fantastisk. Jeg foretrækker at bruge grønne puy-linser, men du kan godt vælge andre typer i stedet.

7. maj 2015 af Lone Kjær

4 personer

løg 1 stk.
gulerødder 2 stk.
olivenolie 1 spsk.
stødt karry 1 tsk.
hvidløg 1 fed
bacon 100 g i tern
grønne linser 200 g puy el.lign.
grøntsagsbouillon 1,5 l
fløde 21⁄2 dl
salt og peber
olivenolie 2 spsk.
økologisk citron 1 stk.
parmesanost
bredbladet persille 4 kviste
groft brød

• Hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
• Varm olien i en gryde, og brun karryen af.
• Tilsæt løg, gulerødder, presset hvidløg og bacon, og steg et par minutter.
• Skyl linserne, og afdryp. Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 min.
• Tilsæt fløde, og varm op. Smag suppen til med salt og peber.
• Rør olie med citronskal og saft.
• Top suppen med citronolie, parmesanflager og bredbladet persille, og servér med brød.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter