Kyllinge-frikassé med grøntsager

Grønt i skøn forening med kylling. Vi laver den nemme version, da vi bruger kyllingebryst i stedet for en hel kylling.

16. juli 2015 af Lone Kjær

KYLLING
kyllingebrystfileter uden skind og ben, 4 stk.
groft salt 2 tsk.
sorte peberkorn 1 tsk.
laurbærblade 2-3 stk.
persille 4 kviste
gulerod 1 stk.
porretop 1 stk.
knoldselleri eller bladselleri 125 g

GRØNTSAGER
nye gulerødder 1 bundt
grønne asparges ó bundt
spidskål . stk.
grønne ærter 150 g

SAUCE
smør 50 g
mel 1 dl
økologisk citron 1 stk.
salt og peber
piskefløde eller creme fraiche 38% 1-2 dl
kørvel 1 bundt
nye kartofler kogte

• Kom kyllingefileterne i en gryde med vand, så det dækker.

• Kog op ved svag varme. Skum urenhederne af suppen, tilsæt salt, peber, laurbærblade, persille og suppeurter, og lad kødet simre, indtil det er mørt – ca. 30 min.

• Rens imens grønsagerne. Skær dem i mundrette stykker.

• Si det meste af suppen over i en ren gryde.

• Findel kyllingekødet, og læg det til side.

• Kog grønsagerne sprøde i suppen i 2-5 minutter. Kog hver slags for sig, og tag dem op med en hulske.

• Smelt smørret i en gryde, og drys melet i. Rør godt sammen.

• Lav en opbagt sauce ved at hælde suppen i en lille smule ad gangen - i alt ca. 8 dl.

• Lad saucen koge ca. 5 min. under omrøring, og smag til med lidt fintrevet citronskal, citronsaft, salt og peber.

• Rund saucen af med fløde eller creme fraiche 38%. Er den for tyk, spædes til med mere af suppen.

• Tilsæt grøntsager, kød og ærter, og varm frikasséen igennem. Servér med kogte nye kartofler, og drys med kørvel.


Find opskriften på kyllinge-frikassé her

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter