© Anders Schønnemann

Jordskokpizza med stenbiderrogn og dildcreme

Prøv sæsonens stenbiderrogn som topping på en sprød hjemmebagt pizza. Det smager forbavsende godt, og er prisen i bund, må der gerne toppes rigeligt på.

23. april 2017 af Lone Kjær

INGREDIENSER

PIZZADEJ

2 1⁄2 dl vand
20 g gær
2 tsk. salt
200 g durummel
ca. 200 g hvedemel

TOPPING

2 hele mozzarella
200 g jordskokker
100 g babyspinat
olivenolie til pensling
salt og peber
min. 100 g renset stenbiderrogn

DILDCREME

1 dl creme fraiche
1 lille bundt dild
 salt og peber

SÅDAN GØR DU:

PIZZADEJ

• Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, og ælt først durummel og dernæst hvedemel i dejen. Ælt til dejen er glat og smidig.
• Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

TOPPING

• Skær osten i skiver. Skræl jordskokker og skær i tynde skiver.
Skyl spinaten og damp den i det vand, som hænger ved. Vrid spinaten fri for vand.
• Slå dejen ned på et meldrysset bord. Del den i fire stykker, og rul hvert dejstykke tyndt ud. Pensl pizzaerne med olivenolie, og top med mozzarella, spinat og jordskokker. Krydr med salt og peber. Bag pizzaerne enkeltvis i ovnen ved 250 grader i ca. 8 min., til de er sprøde.

DILDCREME

Rør creme fraiche med hakket dild og smag til med salt og peber. Top de nybagte pizzaer med stenbiderrogn og dildcreme. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter