Pastaret med fettuccine, paramsan, sølvbede og sommerporre
© Anders Schønnemann

Fettuccine med sølvbede & sommerporre

Enkel, velsmagende og utrolig appetitlig pastaret. Perfekt sensommermad ... meget gerne ledsaget af et glas kølig hvidvin.

4. september 2016 af Lone Kjær

Opskrift på fettuccine med sølvbede & sommerporre

Til 4 personer

Overrask venner og familie med denne nemme og lækre pastaopskrift. Retten er skøn, hvis man gerne vil lave noget, som er lækkert og velsmagende uden man skal stå i køkkenet i flere timer for at imponere.

Sølvbeder fås efterhånden mange steder, og der er højsæon i juli og august – de små er de mest delikate i smagen. 

sølvbede 1 stk.
porre 1 stk.
olivenolie 1⁄2 dl
hvidløg 1 fed
fløde 2 1⁄2 dl
dijonsennep 1 tsk.
parmesanost
fettuccine 300 g
salt og peber

Sådan gør du

•Rens sølvbeden, og skær det groveste af stilkene fra. Skær sølvbederne igennem på langs.

•Rens porren, og skær i tynde skiver. Varm halvdelen af olien på en pande, og steg porrerne, til de er sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.

•Varm resten af olien på panden og steg sølvbeder med hvidløg et par minutter. Tag sølvbederne af panden. Tilsæt sennep og fløde, og kog op.

•Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp. Vend pastaen i flødesaucen og servér med sølvbeder, drys af porre og revet parmesanost.

TIP Supplér evt. med et stykke grillstegt fisk, hvis du ønsker en mere fyldig ret. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter