© Anders Schønnemann

Confit de canard med blommer, cremet sellerimos og brunet smør

Sprødt confiteret and, der nærmest råber på noget blødt og sursødt. Vi serverer den med sellerimos og aromatiske blommer.

21. november 2015 af Lone Kjær

Opskrift på confit de canard med cremet sellerimos 

Vi elsker confit de canard – også selvom det kræver lidt planlægning at lave. Lav den gerne i god tid, og opvarm lige før servering. Er du i tidsnød, så kan du købe confiterede andelår på fx dåse. Tallerkener er af keramiker Aage Wurtz og bestik i børstet stål fra Artilleriet.se.

4 personer

Confiteret and:
andelår 4
frisk timian 4 kviste
sukker 40 g
salt 2 spsk.
peber
andefedt til det dækker

Cremet sellerimos:
knoldselleri 1⁄2
bagekartofler 1
hvidløg 1 fed
smør 20 g
letmælk ca. 1 dl
salt og peber

Timianblommer:
blommer 300 g
smør 20 g
eddike 1 spsk.
sukker 1 spsk.
timian 4 kviste
brunet smør

• Gnid andelårene med timian, sukker, salt, krydr med peber, og læg dem i en frysepose. Lad lårene marinere i køleskabet ca. 1 døgns tid.
• Børst andelårene fri af timian, sukker og salt, og læg dem i en gryde. Dæk med andefedt, og kog andelårene ved meget svag varme i ca. 3 timer.
• Afkøl lårene i andefedtet, hvor de holder sig indtil brug. Det er vigtigt, at der er fedt nok til at dække andelårene.
• Skræl selleri og kartoffel, og skær i tern. Kom selleri og kartoffel i en gryde med vand, så det dækker, sammen med presset hvidløg, og kog, til det er mørt. Kassér kogevandet, og mos med smør og mælk til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber.
• Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarte. Smelt smørret, og steg blommerne ved god varme et par minutter. Tilsæt eddike, og lad det fordampe. Drys sukker over, og vend forsigtigt i blommerne. Tag blommerne af varmen, og tilsæt frisk timian.
• Lun andelårene enten på en pande eller i ovnen.
• Brun smørret.
• Servér andeconfit på bund af sellerimos med blommer og brunet smør.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter