Her er den højtelskede hindbærsnitte i en ny, ekstrafin version.

Hippe hindbærsnitter

Glem alt om den klassiske hindbærsnitte med hvid glasur og kedeligt tivolikrymmel. Her er den højtelskede kage i en ny, ekstrafin version. Med runde former, sprød marcipanmørdej, hjemmelavet hindbærribssyltetøj, karamelchokolade og frysetørret hindbærpulver. Bedre bliver det ikke!

11. marts 2016 af Maja Ambeck Vase, Magasinet Lækkerier #2

Ingredienser

Bunde:
150 g hvedemel
50 g flormelis
100 g marcipan
100 g smør
½ æg

Hindbærribssyltetøj:
100 g hindbær
50 g ribs
30 g sukker

Pynt:
100 g Dulcey fra Valrhona
1 spsk frysetørret hindbærpulver

Mængde: Ca. 10-20 snitter (afhængig af størrelse)

Fremgangsmåde

Bunde:
Kom mel og flormelis i en skål. Riv marcipanen groft, og rør den i dejen. Riv smørret groft, og smuldr det i. Saml dejen med ægget, og kom den på køl i ca. en time. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og udstik små bunde med runde kageudstikkere (eller glas) i forskellige størrelser. Bag bundene ved 200 grader i 5-7 min, og lad dem køle helt af.

Hindbærribssyltetøj:
Kom hindbær, ribs og sukker i en gryde, og bring det forsigtigt i kog. Lad det simre i ca. 15 min - til det begynder at tykne. Hæld syltetøjet på glas, og lad det køle helt af.

Pynt:
Smelt chokolade i en skål over vandbad, og smør den på halvdelen af bundene. Kom resten af chokoladen i en frysepose, og klip et lillebitte hul i det ene hjørne. Drizzl chokolade ud over i et tilfældigt zigzagmønster. Drys med frysetørret hindbærpulver. Kom en skefuld afkølet syltetøj på de resterende bunde, og saml dem to og to.

Tip: Hindbærsnitterne er allerbedst nybagte, men smager også ganske glimrende efter et par dage på køl.

Tip: Dulcey fra Valrhona er en sød, blond chokolade med fine karamelnoter. Den kan bl.a. købes i Irma og i Mad&Vin i Magasin, men kan også sagtens erstattes af en anden type chokolade.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter