© Anders Schønnemann

Tartar med sild, urtemayo og nye kartofler

Vild med sild? Så prøv en tatar af to af dine favoritsild. Det smager skønt samme med nye kartofler og urtemayonnaise.

21. maj 2015 af Lone Kjær

4- 6 personer

Urtemayonaise:
salt 1 tsk. groft
sennep 1 tsk.
pasteuriserede æggeblommer 2 stk.
olivenolie eller vindruekerneolie 11⁄2 dl
citron 1/2
friskkværnet peber
krydderurter 1 bundt, fx persille, dild eller purløg

marinerede sild 125 g
røde krydrede sild 125 g
rødløg 1 stk.
kapers 1-2 spsk.
citron 1 stk. ubehandlet
nye kartofler 4-6 stk. kogte og pillede
rugbrød 4-6 skiver

• Kom salt, sennep og æggeblommer i en skål, og pisk med en elpisker. Tilsæt olien gradvis, og pisk, indtil det får en tyk konsistens. smag til med citronsaft og peber.
• Skyl og slyng krydderurterne tørre. Tag lidt fra til pynt.
• Hak krydderurterne helt fint, og vend med mayonnaise.
• Hak de to slags sild helt fint. Hak rødløget – tag lidt fra til pynt. Vend sild med rødløg, kapers og reven citronskal.
• Skær kartoflerne i skiver. Anret på brødet: sildetatar og kartofler. Top med mayonnaise og løg, og pynt med krydderurter.

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter