© Anders Schønnemann

Sommersalat med grillede jomfruhummere og limemayonaise

Jomfruhummere kalder på en god mayonnaise og en sprød let salat.

18. august 2016 af Lone Kjær

Opskrift på sommersalat med grillede jomfruhummere og limemayonaise

Til 4 personer

SOMMERSALAT
salater 1 bakke blandede
hjertesalat 1 stk.
galiamelon 1⁄2 stk.
agurk 1 stk.
friskbælgede ærter 200 g

LIMEMAYONNAISE
æggeblommer 2 stk.
sennep 1 tsk.
olivenolie 1 dl
lime 1 stk.
hvidløg 1 fed
salt og peber

JOMFRUHUMMER
jomfruhummere 12 stk.
smør 50 g
persille 1 lille bundt
salt og peber
lime 1 stk

Sådan gør du:

•Skyl salaterne, og slyng dem tørre. Halvér melonen, fjern kernerne med en ske, og skær melonen i små tern. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller. 

•Anret salat med melon, agurk og ærter. 

•Pisk æggeblommer med sennep. Tilsæt olien gradvist, mens der piskes til en fast konsistens. Smag mayonnaisen til med limesaft, presset hvidløg, salt og peber. 

•Læg jomfruhummerne i et smurt fad, som tåler at komme på grillen. Fordel smør og hakket persille over, og krydr med salt og peber. Steg jomfruhummerne under grillens låg i 5-8 min. Tag dem af varmen, og lad dem hvile et par minutter, inden de servers med limebåde, sommersalat og limemayonnaise. 

Seneste

Måske er du interesseret i...

Andre læser

Opskrifter